Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

EMX250 fināliem kvalificējas tikai Pumpurs, punktus izcīnīt neizdodas

Juris Grīns
Juris Grīns

EMX250 fināliem kvalificējas tikai Pumpurs, punktus izcīnīt neizdodas
Mairis Pumpurs. Foto: Urmo Sibul

Šodien Nīderlandē, Osas trasē aizvadīts Eiropas motokrosa čempionāta otrais posms EMX250 klasē, kur uz starta stājās arī divi latviešu braucēji. Edvards Bidzāns finālbraucieniem nekvalificējās, bet Mairis Pumpurs abās sacīkstēs palika ārpus punktiem.

Sacensībās piedalījās kopumā 78 braucēji, bet līdz startēšanai finālbraucienos tikai 40 ātrākie. Bidzāns cīnījās pirmajā kvalifikācijas grupā, uzrādot 32. rezultātu starp 39 dalībniekiem, no uzvarētāja Nikolasa Lapuči atpaliekot vairāk par desmit sekundēm. Līdz ar to viņš finālbraucienos startēt nevarēja. Pumpurs tikmēr otrajā grupā sasniedza 12. ātrāko laiku starp 39 braucējiem, kvalificējoties fināliem. Uzvarētājam Kevinam Horgmo viņš zaudēja četras sekundes.

Pirmā brauciena sākumā Pumpurs bija tikai 35. pozīcijā, bet sacensību gaitā dažas pozīcijas atguva un finišēja 31. vietā. Otrā brauciena iesākums viņam padevās labāks, tika ieņemta 28. pozīcija, bet šoreiz pacelties augstāk neizdevās un finišs sasniegts 29. vietā. Līdz ar to sportists šajās sacīkstēs palika bez punktiem.

Par Nīderlandes posma uzvarētāju EMX250 klasē kļuva holandietis Riks Elzinga, kurš pirmajā braucienā finišēja otrais, bet otrajā braucienā uzvarēja. Sezonas līderis Nikolass Lapuči šoreiz uzvarēja pirmajā braucienā, bet otrajā ierindojās trešajā vietā, posmā ieņemot otro vietu. Trešais kopvērtējumā bija leģendārā pasaules čempiona Stefana Evertsa dēls Liams Evertss, kurš braucienos ieņēma piekto un otro vietu. Lapuči tagad jau 17 punktu pārsvars pār Horgmo, kurš šoreiz palika vien piektais, bet trešo vietu ieņem Andreā Bonakorsi, kurš savukārt šoreiz bija ceturtais.

Bez latviešu dalības notika arī Eiropas čempionāta otrais posms EMXOpen klasē. Abos braucienos triumfēja holandiešu braucējs Miša-Bojs de Vāls, aiz sevis kopvērtējumā atstājot Nikolā Derkūru un Davidi de Bortoli. Sezonas kopērtējumā Derkūrs ir līderis, bet četrus punktus viņam zaudē De Bortoli, kamēr, krietni atpaliekot, trešo vietu ieņem De Vāls.