Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Bleinijs un Eliots izcīna uzvaras NASCAR Kausa pirmā posma kvalifikācijā

Juris Miņins
Juris Miņins

Bleinijs un Eliots izcīna uzvaras NASCAR Kausa pirmā posma kvalifikācijā
Čeiss Eliots
Foto: AFP/Scanpix

Šonakt Deitonas autotrekā tika aizvadītas ikgadējās "Can-Am Duel" sacensības, kas vienlaicīgi ir arī kvalifikācijas braucieni pirms nedēļas nogalē paredzētā NASCAR Kausa pirmā posma, "Daytona 500".

Pretēji vispārējai praksei, kvalifikācija uz NASCAR kausa pirmo posmu norit mazliet citādā formātā. Proti, tikai divas pirmās vietas tiek noteiktas klasiskajā kvalifikācijas sistēmā, bet pārējo pilotu starta vietas tiek noteiktas tā sauktajos dueļos, t.i., divos braucienos, kuros piedalās visi piloti (sadalīti divās grupās, katrā pa 20 braucēji) un pēc ieņemtajām vietām saņem starta pozīcijas, ar piebildi, ka pirmā brauciena piloti ieņem nepāra vietas (trešo, piekto, septīto, utt.), bet otrā brauciena piloti stājas pāra vietās (ceturtajā, sestajā, astotajā utt.).

Jau ziņojām, ka kvalifikācijā ātrākais bija Deila Ernharda juniora aizstājējs, Alekss Boumens, bet otrajā vietā palika Denijs Hemlins. Pārējais starta režģis tika noteikts šonakt.

Tā par uzvarētājiem "Can-Am Duel" braucienos kļuva kļuva Raiens Bleinijs un Čeiss Eliots, kuri, attiecīgi, startēs no trešās un ceturtās pozīcijas.

Jāpiebilst, ka iepriekšējās sezonas čempions Martins Truekss juniors savā braucienā palika 12., kas nozīmē, ka viņam būs jāstartē no 24. vietas, bet viens no visu laiku titulētākajiem NASCAR Kausa izcīņas pilotiem Džimijs Džonsons, kurš piedalījās pirmajā braucienā, veica vien astoņus apļus, avarēja un palika pirmspēdējā vietā.

Jāatzīmē, ka sezonas pirmo sacīkšu uzvarētājs Breds Keslovskis savu "Daytona 500" kampaņu sāks no 31. pozīcijas, bet savās pēdējās profesionālā autosporta sacīkstēs braucošā Danika Patrika trasē dosies kā 28. braucēja.

"Daytona 500", Kvalifikācija

RindaPilotsPilots
1.Alekss BoumensDenijs Hemlins
2.Raiens BleinijsČeiss Eliots
3.Džoijs LoganoKevins Harviks
4.Darels Voless jr.Eriks Džonss
5.Rikijs Stenhauss jr.Klins Bovjers
6.Kurts BušsKails Bušs
7.Raiens ŅūmensOstins Dilons
8.Deivids ReigansPols Menārds
9.Daniels SuarezsTrevors Beins
10.Džeimijs MakmarejsEidžejs Almedigers
11.Kriss BjušersMaikls Makdovels
12.Tajs DilonsMartins Truekss jr.
13.Brendans GožemsKeisijs Keins
14.Džefrijs ErnhardsDanika Patrika
15.Džastins MarkssDīdžejs Keningtons
16.Breds KeslovskisKorijs Ladžojs
17.Viljams BaironsGrejs Goldings
18.Džimijs DžonsonsMets Dibenendeto
19.Eriks AmirolaKails Larsons
20.Deivids DžililendsMarks Tompsons

Izmantotie resursi:
https://www.nascar.com/