Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Edvardss izjauc Buša svētkus

Juris Miņins
Juris Miņins

Edvardss izjauc Buša svētkus
Karls Edvardss
Foto: AFP/Scanpix

Ar Karla Edvardsa uzvaru noslēdzas NASCAR "Nationwide Series" pirmspēdējās sacīkstes "Able Body Labor 200", bet potenciālais šīs sezonas čempions Kails Bušs finišēja devītajā vietā, divas vietas aiz septītās pozīcijas, kas viņam, vienu posmu pirms seriāla beigām, būtu nodrošinājusi oficiālo čempiona titulu.

Karls Edvardss, "Ford" pilots, izcīnīja savu piekto uzvaru šajā sezonā, bet čempionāta līderis Kails Bušs nespēja ierindoties sev tik nepieciešamajā septītajā pozīcijā, tāpēc čempiona noteikšana tiek atlikta uz nākamo posmu, kas notiks Maiami. Otro vietu šajās sacīkstēs izcīnīja Kevins Hārviks, kurš brauc ar "Chevrolet" auto, bet trešo vietu ieņēma Rīds Sorensens, kurš vada "Toyota". Savukārt "Pole Position" ieguvējs Denijs Hemlins palika vien 12. vietā.

"Es labi zinu, ka Kails gandrīz jau ir nodrošinājis sev čempiontitulu šajā sezonā," pēc sacīkstēm teica Edvardss, "taču, ziniet, tāds ir mūsu darbs. Mēs ierodamies uz katru posmu uzvarēt." Savukārt Kails Bušs bija paškritisks: "Šajā nedēļas nogalē viss kas varēja noiet greizi, viss notika. Acīmredzot, mēs nebijām pelnījuši uzvarēt šajā nedēļas nogalē. Nekas, tas būs papildus stimuls nākamajai sacīkstei."

Nākamās "Nationwide series" sacīkstes notiks tieši pēc nedēļas, kad piloti izies uz Maiami autotreka starta, lai cīnītos par uzvaru "Ford 300" sacensībās.

Atgādināsim, ka šovakar, 22.15 pēc Latvijas laika, tiks dots starts sezonas pirmspēdējam "Sprint Cup" posmam "Auto Parts 500", kurā Džimijs Džonsons mēģinās atjaunot pāgājušajā nedēļas nogalē zaudēto pārsvaru pār Marku Martinu un pietuvoties savam ceturtajam čempiona titulam pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
scenedaily.com
espn.go.com
nascar.com