Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Austrālijā gājis bojā viens no vadošajiem "Porsche" pilotiem Šons Edvardss

Juris Grīns
Juris Grīns

Austrālijā gājis bojā viens no vadošajiem "Porsche" pilotiem Šons Edvardss
Šons Edvardss (1986-2013)

Šorīt Kvīnslendas sacīkšu trasē, Austrālijā pēc smagas avārijas bojā gāja viens no Eiropas labākajiem "Porsche" automobiļu pilotiem Šons Edvardss. Viņam bija tikai 26 gadi.

Negadījums notika kāda privāta pasākuma ietvaros, kura laikā notika vizināšanās pa Kvīnsledas trasi ar "Porsche" sacīkšu mašīnu. Vienā no līkumiem automobilis izlidoja no trases, ietriecās barjerās uz aizdegās. Edvardss tobrīd atradās pasažiera sēdeklī, kamēr pie stūres sēdēja kāds 20 gadus vecs jaunietis no Brisbenas, kurš ar smagām traumām nogādāts slimnīcā.

Vēl nesen Edvardss piedalījās drīzumā gaidāmās mākslas filmas "Rush" uzņemšanā gan kā padomdevējs, gan sava tēva Gaja Edvardsa lomas atveidotājs atsevišķās epizodēs. Viņa tēvs septiņdesmitajos gados aizvadīja 11 sacīkstes Formulā 1. Kopā ar vēl trim pilotiem viņš izglāba Nikiju Laudu no sadegšanas pēc avārijas 1976. gada sacīkstēs Nirburgringā. Tagad viņa dēls gāja bojā sadegot avarējušajā "Porsche" sacīkšu mašīnā.

Lielbritānijā dzimušais un Monako dzīvojošais Edvardss Austrālijā viesojās pirmo reizi un šodien bija plānojis atgriezties Eiropā.

Vienu posmu pirms sezonas beigām Edvardss ir līderis "Porsche Supercup" čempionātā un teorētiski Abū Dabī jau pēc savas nāves var tikt kronēts par čempionu. Iepriekš Edvardss ieguvis arī Eiropas čempiona titulu FIA GT3 čempionātā, kā arī startējis dažādās augstākā līmeņa sacīkstēs Eiropā un Amerikā. 2010. gadā Edvardss startēja Vācijas "Porsche Carrera Cup" čempionātā, kur vienā trasē ar viņu cīnījās latviešu autosportists Haralds Šlēgelmilhs.