Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Openkart" astotais posms Jelgavā pārvēršas par nakts kartinga festivālu

Juris Grīns
Juris Grīns

Sporta kompleksā "Rullītis" aizvadīs "Openkart" čempionāta astotais posms, kurā uzvaru ārkārtīgi grūtā cīņā izcīnīja Andrejs Laipnieks ("Movers.lv"), otrais finišēja Aurēkijs Skromovs ("Pirmie"), un ar trešo vietu savu pirmo pjedestālu izcīnīja Jokūbs Kaminsks ("Hungry2Drive"). Otro reizi pēc kārtas divas vietas uz pjedestālā Šauļu braucējiem, turklāt citiem nekā pirms trīs nedēļām Lietuvā.

Sacīkste negaidīti pulcēja gandrīz rekordlielu dalībnieku skaitu, jo piedalījās 87 (!!!) dalībnieki, kas ir absolūts darbdienu vakara posmu rekords. Absolūtais rekords pieder pagājušās sezonas 5. posmam 21. maijā Kandavas kartodromā - 89. Arī šogad maija vidū Kandavā tika pārsniegta 80 dalībnieku skaita robeža. Šajā vakarā uzreiz 27 dalībnieki piedzīvoja savu Openkart čempionāta debija, bet divi saņēma piemiņas balvu par nobrauktām daudz sacīkstēm - Jānis Kornis par 100, bet leģendārais Dzintars Trubiņš par 200 Openkart sacīkstēm. Dzintars ir vienīgais openkartists, kurš ir piedalījies visās 18 Openkart sezonās. Prieks atkal trasē bija redzēt iepriekšējo sezonu vienu no Openkart līderiem Rūdolfu Šmitu, kā arī 2017. gada čempionāta trešās vietas iieguvēju Artūru Freimani, jeb Freimo, kā mēs viņu zinām trasē. Un abi parādīja lielisku sniegumu šajā posmā.

Ņemot vērā lielo dalībnieku skaitu bija uzreiz paredzams, ka sacīkste ievilksies dziļi naktī, bet organizatoriem būs ilgas saspringtas darba stundas. Pati māte daba pacentās, lai šis pārvērstos par tādu kā vasaras vidus nakts kartinga festivālu Rullīti, jo laikapstākļi bija vienkārši izcili kā vakarā tā arī nakti. Tika nofiksēts arī vēlākais laiks vēsturē, kad sākas apbalvošanas daļa - pulksten 2.07.

Šajā sacīkstē tika izmantots formāts ar trim kvalifikācijas sesijām un punktiem par katru sesiju. Andrejs Laipnieks nevienā no sesijām nebija ātrākais, bet stabilitāte deva viņam kārtējo pole position finālā, aiz viņa Jokūbs un Aurēlijs. Savukārt kvalifikācijas sesijā uzvarēja Rihards Šmits, Niks Vucāns (N&N) un Laimonis Skrodenis (Hunfry2Drive).

Ja kvalifikācija notika vēl pa gaismu, tad finālbraucieni jau pie mākslīgā apgaismojuma. Šeit jāsaka milzu paldies trasei un Marekam Štolcermanim personīgi, ka mākslīgais apgaismojums trasē kļūst arvien labāks un šī bija pirmā reize, kad tumsa nemaz netraucēja. Protams, arī liels paldies trases Marekam un pārējiem par attieksmi un tehnikas sagatavošanu. Atpakaļ pie fināliem. Jāuzteic braucēji, ka beidzot dominēja tīras cīņas un braukšana trasē bija daudz daudz tīrāka nekā sezonas pirmajā daļā šogad piedzīvots, arī jaunpienācēji lieliski iekļāvās. A fināla cīņu spraigumu raksturo, ka 16. vietu no pirmās šķīra vien 8 sekundes, uzvaru Andrejs izcīnīja ar 0,095 sekunžu pārsvaru, bet apļu laiki starp šiem braucējiem bija tikai nedaudz vairāk kā pussekendē.

Komandām šoreiz grūta uzvara Movers.lv (Laipnieks, Ritums), tikai divi punlti mazāk Pirmie (Skromovs, Sproģis, Caune), bet trešie Šauļu braucēji Hungry2Drive (Skrodenis, Starkēvičs, Kaminsks). Uzvaru mūveriem šoreiz nodrošināja papildpunkti - Andreja 3 par uzvaru kvalifikācijā un Kaspara 2 par ātrāko apli, kam pretī Pirmie spēja likt tikai vienu par Aurēlija trešo vietu kvalifikācijā.

Izaicinājuma kausā pirmā uzvara Jokūbam, otrais Viljam Plešs (Atkal Uzvara), bet trešais Jānis Kornis (F1 fani). Debitantu ieskaitē uzvara Gatim Glāzniekam, otrais Vucāns, bet trešais Skrodenis. 95+ ieskaitē arī uzvar Gatis, turklāt gan debitantos, gan smagajos abos, Gatim hetriks, tas ir uzvara, uzvara kvalifikācijā un ātrākais sacīkste aplis. Kas tāds bieži negadās un šajās kategorijās kopā noteikti ir pirmo reizi. Otrais šajā ieskaitē kopvērtējuma līderis Andris Lielgalvis (XL Rīga), bet trešais Raivis Liberts (Sēļu Zeme). Junioriem Jokūbs uzvar, otrā Otīlija Grandberga (ADTS Racing), bet trešais pa taisno no Sodi World Series fināla Genkā Edgars Lielgalvis (XL Rīga). Dāmas, šoreiz deviņas, kas ir absolūts rekords un milzīgs prieks par to. Uzvara Otīlijai, otrā vieta pa taisno no Genkas Elizabetei Šulcei (XL Rīga), trešā Līga Spīķe (Cepti Pelmeņi).

8. posma rezultāti: openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

Kopvērtējums: openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības