Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Piektdien vēsturiska sacīkste Jelgavas ielās

Juris Grīns
Juris Grīns

Piektdien vēsturiska sacīkste Jelgavas ielās
Foto: openkart.lv

Piektdien, 17.jūlijā, Jelgavā notiks vēsturiska Openkart sacīkste - pirmo reizi labākie valsts hobijkartinga meistari sacentīsies pilsētas centra ielās izveidotā trasē.

Sacensības notiks īpašā vietā, īpašā situācijā, tāpēc būs lietas, kas šoreiz būs savādāk nekā ciktkārt. Iespējams, ka kādam pret kādu no punktiem būs pretenzijas, bet lūgums ņemt vērā, ka šī ir ļoti īpaša sacīkste, ļoti īpašos apstākļos un arī mums ir jāpilda konkrēti nosacījumi.

Dalībnieku skaita limits būs 53, dalīsimies 4 braucienos. Trasē būs 15 karti, vienlaikus trasē 13-14. Jā 53 nevis 40 kā iepriekš bija plānots, jo interese ir milzīga un šī tomēr ir unikāla pieredze - ne visi savā dzīvē var izbaudīt kartinga sacīksti ielās. Pieteikšanās noslēgsies piektdien pulksten 12:00, visi tie, kas būs pieteikušies no 54 uz augšu teorētiski ir kā rezervisti, jo iespējams kāds netiks vai atteiks dalību. Arī dalībnieku ziņā mēs paturam šoreiz ekskluzīvas tiesības atteikt kādam debitantam, priekšroku dodot pieredzējušajiem braucējiem, jo arī šī ir viena no loģiskajām drošības prasībām.

Obligāta prasība - dalībniekiem ir jāierodas laikus, jo reģistrācija ir jau 17:30 un beigsies 18:00. Un precīzi pulksten 18:30 ir starts pirmajam treniņam. Nevienu speciāli negaidīsim. Ja ir kāds problēmas, noteikti dodam ziņu ar SMS Laurim.

Formāts šoreiz gan nebūs kā ierasts āra trasēs, bet gan ar diviem kvalifikācijas braucieniem un fināliem, jo, pirmkārt, šī būs sacīkste, kur mums būs ļoti jātaupa laiks, lai vispār gribas izbraukties un pusfinālu ogranizēšana prasa papildu laiku starta procedūrai un incidentu izskatīšanai, otrkārt, Mareks mums kartus ļauj izmantot ar norunu, ka pret tiem ielu trasē izturēsimies saudzīgi, līdz ar to samazināsies kontaktcīņu daudzums. Pirmie treniņos un kvalifikācijā šoreiz dosies līderi.

Obligātais treniņš arī notiks savādāk - kartingi uz treniņu un pirmo kvalifikāciju jau tiks izlozēti pirms treniņiem, tātad treniņbraucienu grupas jau būs tādas pašas kā kvalifikācijā un arī kartingi būs tie paši. Treniņš un pirmā kvalifikācija būs bez pauzes, respektīvi pēc nobrauktām astoņām minūtēm, trasē tiks izkārts zaļais karogs, kas nozīmēs, ka no tā brīža tiek skaitīti apļa laiki kvalifikācijas režīmā - līdz zaļajam karogam ir laiks eksperimentiem un treniņrežīma braukšanai.

Otrā kvalifikācija un finālbraucieni jau notiek ierastajā režīmā. Svari tiks izmantoti, bet šeit ļoti aktīvi jādarbojas pašiem braucējiem - par pareizo svaru ievietošanu būs jārūpējas pašiem - trases darbinieki tikai pārbaudīs vai ir piefiksēts.

Uz braucieniem neviens netiks speciāli gaidīts, nepaspēs - nepaspēs, tāpēc lūgums sekot līdzi visam kas notiek un nekavēt savus braucienus un darīt tā lai neviens nav jāsauc un jāmeklē.

Attieksme pret tehniku - par šo runājam vienmēr, bet šajā sacīkstē šī būs īpaša tēma, jo trase avārijas gadījumā var būt bīstama gan pašam braucējam, gan tehnikai. Nekādas bezatbildīgas nesportiskas, un pārmēru agresīvas avārijas izraisošas darbības trasē netiks pieļautas. Dalībniekiem pret notiekošo jāizturas ar īpašu atbildību.

Tiesāšana - tā kā trase ir nepārredzama, tiesāšanai būs piesaistīti pieci Prokart tiesneši, viņi lietos karogu signālus, tostarp arī brīdinošo (melns un balts ar braucēja numuru, kā arī melno karogu ar braucēja numura plāksnīti, kas nozīmē, ka dalībnieks ir diskvalificēts).

Sacensības notiks Jelgavas Inženieru dienu svētku un Prokart sacensību ietvaros. Par iespēju šādu unikālu sacīksti izbaudīt jāpateicas Jelgavas pilsētas domei, mehiem.lv, Liebherr, Prokart (Dairim Vīksnem un Valdim Brutānam īpaši) un, protams, Marekam Štolcermanim.

Ieskatam par sacīksti Didža Apiņa video no 2014.gada WESS Motors LeMans pasākuma:

Izmantotie resursi:
OpenKart