Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Vai Skromovs beidzot uzvarēs "Openkart" māju posmā?

Juris Grīns
Juris Grīns

Vai Skromovs beidzot uzvarēs "Openkart" māju posmā?
Foto: Openkart.lv

Šodien, 16. jūnijā, "Openkart" čempionāts turpināsies ar sezonas septīto posmu Bačiūnu kartodromā Šauļos.

Šī būs 60. Openkart ārpus Latvijas kopš pirmās, kas notika 2007. gada 14. decembrī Tallinā. 45. reizi ārpus Latvijas notiks Openkart čempionāta posms. Šī būs mūsu 13. vizīte netālajos un mums draudzīgajos Šauļos kopš 2020. gada augusta, kad viesojāmies tur pirmo reizi.

Šauļos pusi no sacīkstēm uzvarējis Andrejs Laipnieks, bet kas lielākais jautājums pirms šī posma, vai beidzot Aurēlijam Skromovam izdosies uzvarēt kādā no savām mājas trasēm, jo pēdējos desmit posmos Šauļos piecas reizes finišējis otrajā vietā.

Trasi izmantosim kā līdz šim klasiskajā virzienā - pret pulksteni, konfigurācija arī klasiskā un arī formāts - kvalifikācija, pusfināli un fināli. Posma ietvaros arī ierastās divas SWS Sprint Cup un Junior Cup ieskaites.

Kopvērtējums pirms 7. posma: openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

Izbraukuma posmu vēsture:

- Svētdien notiks 45. Openkart čempionāta izbraukuma posms.
- Pandēmijas dēļ 2021. gads bija vienīgais, kad izbraukuma posmi netika rīkoti.
- Izbraukumu vēsture sniedzas tālāk par Openkart. Šī tradīcija, meklējot jaunas trases, aizsākās 2003. gadā, kad tika aizvadīts pirmais tā laika F1 līdzjutēju kluba čempionāta posms Tallinā "FK Keskus" trasē.
- No 44 izbraukuma posmiem, Lietuvas trasēs ir aizvadīti 24, no tiem 12 Šauļos - pieci Bačiūnu kartodromā un septiņi jaunajā Serbentu kartodromā, 10 reizes posmi notika "Plytine" kartodromā Viļņā, bet 2 "Speedway" kartodromā pie Elektrēniem.
- Kopā ar "B" līgu un Ceļojošā kausa izcīņu ir aizvadītas 59 izbraukuma Openkart sacīkstes.
- Ja pieskaita arī 36 F1 līdzjutēju kluba sacensības, tad kopējais skaits 24 sezonu laikā sasniedz 95.
- Visvairāk uzvaru - astoņas, ir Andrejam Laipniekam, piecas ir Krišam Jaunzemim, pa trim Ivaram Strencim un Uldim Galdiņam.
- Divas uzvaras izbraukumos ir 7 braucējiem - Dāvim Tobiasam, Laurim Rozenvaldam, Raivim Kirilovam, Kristapam Grīniekam, Nilam Trapānam, Edgaram Sproģim un Rūdolfam Šmitam.
- Pa vienai uzvarai vēl 11 braucējiem.
- Pjedestāli visvairāk ir Laipniekam - 17, un Jaunzemim 11.

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības