Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Lemānā no pole position startēs "Porsche" komanda

Juris Grīns
Juris Grīns

Lemānā no pole position startēs "Porsche" komanda
Foto: Motorsport.com

Šovakar plkst. 17:00 pēc Latvijas laika tiks dots starts leģendārajām Lemānas 24 stundu sacensībām, kas šoreiz notiks jau 92. reizi. No pirmās pozīcijas startēs "Porsche" komandas mašīna, ko šajās sacensībās pilotēs Kevins Estre, Andrē Loterers un Laurenss Vanthūrs.

Kvalifikācijā jau šķita, ka pirmo starta vietu būs izdevies izcīnīt "Cadillac" vienībai, kas beigās tomēr palika otrajā un trešajā vietā. Sebastjēns Burdē bija vadībā izšķirošās 30 minūtes garās sesijas lielāko daļu, bet pēc tam priekšā tika komandas biedrs Alekss Linns. Tomēr pašā izskaņā "Porsche" pilots Estre spēja pacelties uz pirmo pozīciju, pārspējot tā brīža labāko laiku par 0.148 sekundēm.

Linss ar komandas biedriem Aleksu Palou un Ērlu Bamberu gan nestartēs no otrās, bet tikai septītās pozīcijas. Par Bambera izraisīto avāriju WEC posmā Spā-Frankošampas trasē komanda uz šīm sacensībām tikusi pie starta vietu soda. Līdz ar to otrajā starta vietā stāsies Burdē, Rengera van der Zandes un Skota Diksona "Cadillac".

Tālāk ierindojās divas "Ferrari" mašīnas. No trešās vietas sacensības sāks pagājušā gada Lemānas uzvarētāju Antonio Džovinaci, Alesandro Pjers Gidi un Džeimss Kalado. Ceturtajā starta vietā viņu komandas biedri Antonio Fuoko, Migels Molina un Niklass Nīlsens.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv