Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Polija iekļūst spīdveja pasaules kausa izcīņas finālā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Polija iekļūst spīdveja pasaules kausa izcīņas finālā
Tomašs Gollobs
Foto: SCANPIX SWEDEN

Ar Polijas spīdveja izlases triumfu noslēdzies spīdveja pasaules kausa izcīņas otrais pusfināls. Sīvā cīņā Polija tika galā ar Austrāliju. Trešo vietu ieņēma Lielbritānija, bet pēdējie palika slovēņi.

Jau pirms sacensībām varēja prognozēt, ka otrajā spīdveja pasaules kausa pusfinālā galvenie pretendenti uz uzvaru būs Polijas un Austrālijas motobraucēji, kaut arī nekādā gadījumā nedrīkstēja aizmirst arī par mājiniekiem britiem.

Reālu konkurenci Lielbritānijas braucēji gan nebija spējīgi sagādāt, tādēļ ātri vien galvenā cīņa norisinājās starp Poliju un Austrāliju. Pēc pirmā brauciena (kopā jāveic 25) gan vadību negaidīti pārņēma Slovēnija, kurai uzvaru atnesa tās līderis Matejs Žagars, kurš bija vienīgais (!) punktu guvējs savā izlasē līdz pat 21. braucienam.

Ilgu laiku Polija un Austrālija pārmaiņus atradās vadībā, bet pēdējos braucienos arvien izteiktāk likās, ka uzvarēs tomēr poļi. To viņiem izdevās nodrošināt priekšpēdējā braucienā, kad labākais bija Medzinskis. Tikai par diviem punktiem atpalika Austrālija, bet Lielbritānija palika pārliecinošā trešajā vietā.

Polija kopumā iekrāja 54 punktus (Hampelam 14, Kasprčakam 11, Medzinskim un Protaševičam pa 10, bet Gollobam deviņi punkti), nodrošinot sev vietu finālā, kas jau 18. jūlijā notiks Polijas pilsētā Lešno. Otrie ar 52 punktiem palika austrālieši (Krampam 14, Adamsam 11 punkti, bet Holderam un Vatam pa desmit). Lielbritānijai 34 punkti (11 Harisam, deviņi punkti Kingam, bet pārējiem krietni mazāk). Austrālija ar Lielbritāniju piedalīsies pārbraucienā par vēl divām vietām uz finālu. Tur šīm izlasēm pretī stāsies Dānija un Zviedrija. Šajā pusfinālā pēdējie palika slovēņi, kuriem 10 no 13 punktiem nodrošināja Matejs Žagars.

Atgādināsim, ka pirmajā pusfinālā uzvarēja Krievijas, kuras rindās brauca arī Grigorijs Laguta un Romāns Považnijs.

Izmantotie resursi:
live.sportowefakty.p

  -1 [+] [-]

, 2009-07-14 07:48, pirms 15 gadiem
Vaitad finālā Dānijas vietā nav Krievija?

     [+] [-]

, 2009-07-14 14:07, pirms 15 gadiem
agronoms rakstīja: Vaitad finālā Dānijas vietā nav Krievija?
Ir...te arii ir uzrakstiits ka finalaa Krievija un Polija...