Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Sabulis: "MXGP motocikls vairāk atbilst manam braukšanas stilam"

Juris Grīns
Juris Grīns

Sabulis: "MXGP motocikls vairāk atbilst manam braukšanas stilam"
Kārlis Sabulis. Foto: Facebook.com/karlis.sabulis

Aizvadot divus posmus pasaules motokrosa čempionātā MXGP klasē, visos četros braucienos Kārlis Sabulis finišējis punktos. Sportists atzīst, ka, lai gan trešdien notikušajās sacīkstēs juties saguris, lielais 450 kubikcentimentru motocikls lieliski atbilst viņa braukšanas stilam.

Svētdien Latvijas "Grand Prix" sacīkstēs "MX Moduls" sportists finālbraucienos ierindojās 20. un 19. vietā, kas ļāva ierindoties 22. pozīcijā kopvērtējumā, bet trešdien Rīgas "Grand Prix", kas notika turpat Ķegumā, pirmajā braucienā latvietis sasniedza jau 16. vietu, kamēr otrajā braucienā bija 18. ātrākais, summā tiekot pie 18. pozīcijas.

"Šodien trase bija mīkstāka, bija uztaisītas citas "pumpas"," pēc finiša sacīja Sabulis. "Iepriekšējā posmā šeit bija liels karstums, un tas bija liels izaicinājums. Tā kā sacīkstes bija notikušas nesen, šodien nebiju tas svaigākais, nebiju vēl paspējis atjaunoties, bet jebkurā gadījumā progress ir, izcīnīta 18. pozīcija kopvērtējumā, par ko varu tikai priecāties. Esmu aizvadījis tikai divus MXGP posmus, bet jau braucu punktos. Esmu apmierināts."

Sabulis atzina, ka joprojām nācās eksperimentēt ar labākās trajektorijas meklēšanu: "Lai gan pirmajā braucienā man bija ļoti labs temps, trajektorijas tāpat tika mainītas, jo vienā bariņā braucām kādi pieci sportisti, un ir tā, ka vienā aplī iekšmala darbojas, bet nākamajā aplī vairs nē, tāpēc jādomā līdz un jāmāk adaptēties trasei. Viss izdevās diezgan labi, vienīgi tas, ka piekusu, kāju muskulatūra bija "sadzīta", līdz ar to bija grūti nostāvēt kājās. Bet šajā trasē ir tā - ja tu apsēdies, diezgan daudz zaudē gan ritmu, gan spēku. Tad ir ļoti grūti."

Svētdien, kad Ķegumā notiks vēl viens MXGP posms, Sabulis atkal būs uz starta. Viņš atzīst, ka tik intensīvs sacensību grafiks iepriekš nav pieredzēts.

"Sola lielu karstumu, bet ar komandu dosimies pie manis uz mājām, iekurināsim pirti un kopā atpūtīsimies," par gatavošanos nākamajam MXGP posmam stāsta Sabulis. "Varbūt kādā dienā nedaudz izkustēšos, bet jāskatās pēc sajūtām, jo šis ir smags periods - desmit dienās trīs sacīkstes. Ir braukts trīs vai četras nedēļas nogales pēc kārtas, bet tad starp sacīkstēm ir nedēļa, tās vidū vēl var patrenēties, ir nedēļa laiks, lai atjaunotos. Lai arī te notiek vienas dienas formāta sacensības, tas vienalga ir diezgan izaicinoši."

Tāpat Sabulis, kurš iepriekš starptautiskajās sacīkstēs bija redzams uz mazākas kubatūras motocikla, atzīst, ka tagad jūtas daudz pārliecinošāk: "Mans braukšanas stils laikam vairāk atbilst tieši 450 kubikcentimetru motociklam, esmu jau "iebraucies". Lai gan iepriekš startēju gan Eiropas čempionātā, gan MX2, šajā klasē īpaši redzams, ka neviens tev punktus tāpat vien neatdos, pašam tie jāizcīna un jācīnās līdz finiša karogam."