Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latviešu sportistiem panākumi sacensībās Lietuvā un Igaunijā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Latviešu sportistiem panākumi sacensībās Lietuvā un Igaunijā
Foto: Toms Paipals

Nedēļas nogalē Latvijas sportisti ar panākumiem startēja kaimiņvalstu seriālos – Igaunijas rallijkrosa čempionātā un Lietuvas autokrosa čempionātā.

Rallijkross Igaunijā
Sestdien Igaunijas rallijkrosa čempionāta pirmajā posmā Elvā TouringCar klasē Kristaps Grunte sasniedza otro vietu. Kristaps pēc kvalifikācijas bija trešais, gūstot uzvaru vienā no trim braucieniem. Savā pusfinālā Grunte bija otrais, piekāpjoties vienīgi Rommi Pukam, kurš vēlāk izrādījās vienīgais neuzvaramais konkurents arī finālā. Grunte demonstrēja lielisku ātrumu, taču, iespējams, sacīkstes iznākumu diktēja salīdzinoši vājāki starti.

SuperCar klasē uz starta stājās arī Jānis Veģeris, par spīti tam, ka pirms nedēļas Biķerniekos tika piedzīvots kūlenis, kam sekoja arī drošības karkasa remonta darbi. Jānis cīnījās par pjedestālu, taču sacīksti finālā izbojāja Valdurs Reinsalu, kurš taranēja Veģera auto Džokera apļa un pamattrases savienojuma vietā, par ko igaunis vēlāk tika diskvalificēts no otrās vietas. Rezultātos Jānis klasificēts ceturtajā vietā.

Autokross Lietuvā
Svētdien Lietuvā, Taurages trasē aizvadīts Lietuvas čempionāta posms. Mini bagiju klasē lielisks visas dienas garumā bija Emīls Mirošņiks, kurš finālā sasniedza uzvaru. Šajā klasē tehnikas problēmas mocīja Jāni Kozlovski junioru, kuram vienā no braucieniem bija jāmaina motors, bet kopumā pietrūka veikto apļu, lai kvalificētos finālam. Debija neizdevās arī Folkreisa braucēja Daiņa Žvagina dēlam Klāvam.

Junior 1000 klasē Dainim Zemniekam vēl viens pjedestāls – otrā vieta. Super 1600 klasē četru dalībnieku konkurencē Kaspars Silenieks pirmais no diviem finišējušiem auto. Super 2000 klasē Viesturam Plētienam motora defekts cīņā par trešo vietu finālā.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv