Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Karavackis "Grand Prix" atlases ceturtdaļfinālā devītais, uzvar brāļi Lagutas

Karavackis "Grand Prix" atlases ceturtdaļfinālā devītais, uzvar brāļi Lagutas
Jevgēņijs Karavackis caur adatas aci iespraucies nākamajā kārtā
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Šodien Krievijas pilsētā Balakovā tika aizvadīts viens no "Grand Prix" seriāla atlases ceturtdaļfināliem, kurā startēja divi Latvijas pārstāvji, kā arī kopumā pieci Daugavpils "Lokomotīves" braucēji. Vietu pusfinālā nodrošināja četri no viņiem.

Šodien tika dots starts visiem pieciem "Grand Prix" seriāla atlases sacensību ceturtdaļfināliem. Piecās dažādās pilsētās braucēji cīnījās par deviņām vietām nākamajā atlases kārtā - pusfinālos. Latvijas pārstāvji Vjačeslavs Giruckis un Jevgēņijs Karavackis devās uz Krievijas pilsētu Balakovu, kur startēja vēl trīs Daugavpils "Lokomotīves" braucēji - Artjoms Laguta, Grigorijs Laguta un Romāns Považnijs, kuri pārstāvēja Krieviju. Dalībnieku pulkā bija arī vairāki spēcīgi Ukrainas un Polijas braucēji ar Gžegožu Valaseku priekšgalā.

Latvijas jauno braucēju Girucka un Karavacka uzdevums bija pacīnīties par vietu labāko devītniekā, jo tā garantēja iekļūšanu nākamajā atlases kārtā. No mūsu braucējiem augstāk tika vērtētas Girucka izredzes, taču šoreiz viņš pievīla. Pēc divu braucienu sērijas Giruckim bija tikai viens punkts, bet Karavackim četri no sešiem iespējamajiem. "Nullīte" trešajā sērijā kopējo skatu uz Karavacka izredzēm nesabojāja, bet Giruckis, iegūstot divus punktus, pieteicās uz vietu labāko devītniekā. Diemžēl tikai divi punkti atlikušajās braucienu sērijās atņēma jebkādas izredzes uz vietu pusfinālā. Karavackis ceturtajā braucienu sērijā ieguva divus punktus, bet pēdējā tika diskvalificēts. Seši punkti deva dalīto devīto vietu ar čehu Janu Jarosu. Pārbraucienā par pēdējo ceļazīmi uz nākamo atlases kārtu Žeņa uzvarēja pretinieku bez cīņas - čeham pāragrs starts, bet tas nozīmēja to, ka devīto vietu ieguva mūsu jaunais braucējs! Giruckim šoreiz 11. vieta 17 braucēju konkurencē.

Izcilas sacīkstes aizvadīja Grigorijs Laguta, kuram komplekts, tas ir, 15 no 15 iespējamajiem punktiem. Otro vietu ieguva viņa brālis Artjoms Laguta (13), bet pārbraucienā par trešo vietu labākais izrādījās vēl viens krievs Deniss Gizatulins. Romāns Považnijs, pēc divām nullēm, pēdējos trīs braucienos ieguva astoņus punktus, tiekot pusfinālā ar septīto labāko rezultātu.

Nākamajā atlases kārtā 48 braucēji tiks iedalīti trīs pusfinālos, pa 16 braucējiem katrā no tiem. Vieta finālā atradīsies tikai pieciem labākajiem no katra pusfināla.

Grand Prix seriāla atlase. Ceturtdaļfināls

VBraucējsValstsPunkti
1.Grigorijs LagutaKrievija15
2.Artjoms LagutaKrievija13
3.Deniss GizatulinsKrievija12+3
4.Tomašs EdžejaksPolija12+2
5.Gžegožs ValaseksPolija12+0
6.Andrejs KarpovsUkraina10
7.Romāns PovažnijsKrievija8
8.Andrejs KudrjašovsKrievija7
9.Jevgēņijs KaravackisLatvija6+3
11.Vjačeslavs GiruckisLatvija5

, 2010-06-12 19:56, pirms 14 gadiem
Tak Lagutas ta arī nebūs ar Latvijas pilsonībām?
, 2010-06-12 19:57, pirms 14 gadiem
AnYwaY- rakstīja: Tak Lagutas ta arī nebūs ar Latvijas pilsonībām?
paldies valdībai, nebūs nekad
, 2010-06-12 20:16, pirms 14 gadiem
Nauris Mackevičs rakstīja: paldies valdībai, nebūs nekad
na**** muma Lagutas, ja mums ir Leonīds Paura
, 2010-06-13 00:09, pirms 14 gadiem
Nauris Mackevičs rakstīja: paldies valdībai, nebūs nekad
Nu zini, ja valdība ir vainīga, ka divi slāvi nevar valodu iemācīties, tad piedod man! Kāda starpība, kas viņi tādi ir? Tas ir absurds, kurš vienreiz ir jāizbeidz! Citās valstīs, lai iegūtu pilsonību ir krietni vairāk jāpiepūlas(ja par pūlēm var saukt valsts valodas apguvi). Piedodiet, bet, ja cilvēks nespēj iemācīties vienu svešvalodu un himnas trīs pantus, tad kāpēc gan viņam būtu jābūt Latvijas pilsonim? Tā jau nav nevarēšana, bet gan negribēšana!
, 2010-06-21 14:14, pirms 14 gadiem
Varu iedomāties kādi būtu Latvijas pilsoņi, ja viņi mācetu tikai trīs pantus himnas un latviešu valodu!!! Vidēji statistiski stulbeņi!!!!!! Citās valstīs atkal ciena un vērtē tos, kuri kaut ko arī vairāk prot!!! Tiem pašiem Lagutām poļi pēc Latvijas atteikuma piedāvāja savu pavalstniecību,lai tikai iegūtu tādus braucējus!!!
Edvards Bidzāns. Foto: LaMSF
1

Latvija Nāciju motokrosa kvalifikācijas sacensībās nenodrošina vietu A finālā

Latvijas komanda, ko pārstāv Kārlis Alberts Reišulis, Edvards Bidzāns un Mairis Pumpurs, Nāciju kausa izcīņas sacensībās motokrosā nav kvalificējusies A finālam. Viena valsts pirms svētdien gaidāmajiem finālbraucieniem vēl pie šādas iespējas tiks, līdz ar to cerība nav zaudēta.
Tomass Štolcermanis. Foto: ACI Sport
2

Štolcermanis ļoti spraigās sacensībās Moncā izcīna trešo vietu

"Prema Racing" komandas pilots Tomass Štolcermanis leģendārajā Moncas trasē aizvadījis "Euro 4" debijas sezonas noslēdzošā, trešā posma pirmo braucienu, kas izvērsās ļoti spraigs un aizraujošs. Startējis no septītās rindas, latviešu pilots spēja aizcīnīties līdz pat trešajai vietai finišā.
Adriens Furmo. Foto: Red Bull Content Pool

Medijs: Furmo jau noslēdzis līgumu ar "Hyundai" WRC komandu

Tiek ziņots, ka franču pilots Adriens Furmo jau noslēdzis līgumu par pievienošanos "Hyundai" komandai 2025. gada WRC sezonā un drīzumā gaidāms oficiālais paziņojums.