Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Pirmie kritušie Formulā E - čempionātu pamet Jarno Trulli komanda

Juris Grīns
Juris Grīns

Lai gan Formula E čempionātā tikai šoruden startējusi otrā sezona un to gatavojās uzsākt visas desmit komandas, kas piedalījās arī pirmajā sezonā, jau ir pirmie "kritušie" - čempionātu spiesta atstāt bijušā F1 pilota Jarno Trulli vadītā komanda.

Šveicē bāzētā "Trulli Formula E Team" vienība šogad kļuva par "Motomatica" rūpnīcas pārstāvi, bet tās piloti bija iecerēti Vitantonio Ljuci, Salvadors Durāns un pats Jarno Trulli. Jau iepriekš komandai bija problēmas un tā, lai gan bija pieteikusies, nestartēja ne pirmajā posmā Ķīnā, ne arī otrajās sacīkstēs Malaizijā.

Pats Jarno Trulli skaidroja, ka viņa komandas ekipējums esot aizturēts uz Ķīnas robežas, jo viņš izvēlējies savu tehniku vest privāti, nevis ar čempionāta oficiālajiem loģistikas partneriem DHL, kas radīja papildus problēmas. Tomēr patiesībā ķibeles esot sākušās jau pērn un tikai martā "Motomatica" sākusi jaunā jaudas agregāta izstrādāšanu, kas ir krietni vēlāk nekā citas komandas. Vēlāk dažāda veida problēmas turpinājušās, tomēr par tām visām atklāti netiek runāts.

Portāls "autosport.com" raksta, ka drīzumā Trulli komanda sniegs oficiālu paziņojumu par aiziešanu no Formula E čempionātā.

Lai gan šīs nav patīkamas ziņas, jau tagad zināms, ka vieta ilgi tukša nepaliks. Čempionātam gatavojas pievienoties britu lielākais autoražotājs "Jaguar Land Rover", kas pieder indiešu "Tata Motors". Jaunā komanda par plāniem paziņošot nākamnedēļ.

Šosezon Formulā E aizvadīti divi posmi. Čempionāta vadībā atrodas brazīlietis Lukašs di Grasi, kuram seko šveicietis Sebastjēns Buemī un brits Sems Bērds.

Nākamais posms jau 19. decembrī Urugvajā, Punta del Estes trasē.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...