Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvijas "RE Autoclub" pilots Gardemeisters savainojuma dēļ izstājas no “Silk Way”

Renārs Buivids
Renārs Buivids

Latvijas "RE Autoclub" pilots Gardemeisters savainojuma dēļ izstājas no “Silk Way”
"RE Autoclub" ekipāža Tonijs Gardemeisters/Agris Pētersons "Silk Way" distancē
Publicitātes foto

Latvijas komandas „RE Autoclub” somu pilots Tonijs Gardemeisters otrdien muguras savainojuma dēļ bija spiests izstāties no prestižā rallijreida „Silk Way”. Gardemeisters duetā ar latviešu stūrmani Agri Pētersonu pirmdien sasniedza trešo labāko rezultātu, kopvērtējumā pakāpjoties uz sesto pozīciju. Otrdien tika apsteigti vairāki sāncenši, taču „RE Autoclub” ekipāžas ceļu augšup apstādināja pilota savainojums.

Tradicionālā rallijreida „Silk Way” dalībnieki sestdien, 7. jūlijā devās ceļā no Maskavas Sarkanā laukumā, lai 13. jūlijā pēc nepilnu 4000 kilometru veikšanas sasniegtu mērķi no Sočiem netālajā Gelindžikā. Taču Krasnodaras apgabalā notikušo traģisko plūdu dēļ tika pieņemts lēmums saīsināt distanci, finišējot dienu ātrāk Maikopā. Apbalvošanas ceremonija būs tikai formāla, šādi godinot bojāgājušos cilvēkus.

Otrdien sportisti bija jāveic trešā posma distanci no Volgogradas līdz Elistai. Kopumā bija 677 kilometru gara distance, bet speciālais posms veidoja 488 kilometrus.

„Jau trases pirmajos 50 kilometros mūsu pilots Tonijs Gardemeisters apsteidza trīs ekipāžas, tiecoties sasniegt ļoti augstu rezultātu,” komentē „RE Autoclub” direktors Roberts Elbakjans. „Stepes ceļos iebraukto sliežu dēļ neizdevās izvairīties no iekļūšanas vienā no bedrēm. Trieciena rezultātā Tonijs Gardemeisters guva muguras traumu, kas bija pietiekami nopietna, lai atteiktos no turpmākā starta „Silk Way”. Latvijas autosporta līdzjutējiem vēl jāpaciešas līdz brīdim, kad pasaules līmeņa rallijreidā augstā vieta tiktu fiksēta arī sacensību noslēguma protokolā.”

„RE Autoclub” komanda turpina dalību „Silk Way” rallijreidā, nodrošinot Krievijas sportista Aleksandra Terentjeva ekipāžu startu.

„RE Autoclub” un „lidojošā soma” Tonija Gardemeistera sadarbība aizsākās šā gada sākumā, bet par pirmo startu kļuva līdzdalība februārī Itālijā notiekošajā Pasaules rallijreida kausa izcīņas pirmajā posmā „Italian Baja”. Tikai nelielas tehniskas problēmas ar automašīnu neļāva internacionālajam duetam pakāpties augstāk par piekto vietu kopvērtējumā.

Gardemeisters/Pētersons ar „Mitsubishi Pajero” startēja arī Krievijas rallijreida čempionāta otrajā posmā – Astrahaņas apkārtnē notikušajā „Zoloto Kagana”. Lai arī pēc pirmās dienas „RE Autoclub” pārstāvošais somu pilots bija pirmajā vietā, taču arī šoreiz nācās izstāties tehniskas problēmas dēļ.

Maijā notikušajā klasiskajā Talsu rallijā Gardemeisters kopā ar savu rallija laiku pilotu somu Tapio Suominenu ar rallijreidam sagatavoto „Mitsubishi Pajero” pārsteidza daudzus konkurentus, atsevišķos posmos sasniedzot ļoti augstus rezultātus. Nebija grūti pamanīt, ka skatītāji ātrumposmos sagaidīja ar 59. numuru startējušo „RE Autoclub” somu ekipāžu, bet pēc tam uzreiz devās uz citām distances vietām. „A+” grupas kopējā ieskaitē Gardemeisters izcīnīja augsto 8. vietu.

„RE Autoclub” jau vairāk nekā 20 gadus ir vieni no vadošajiem apvidus automašīnu tehniskās apkopes un remonta, sporta automašīnu būves un sagatavošanas veicējiem. Ne tikai Latvijas, bet arī citu valstu autosportisti pat pirms pasaules mēroga sacensībām uztic savas sporta mašīnas tieši „RE Autoclub”.

Papildus informācija:
RE Autoclub