Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Raikonens: "Es nesaprotu, kas notiek"

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonens: "Es nesaprotu, kas notiek"
Kimi Raikonens
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Scanpix

Kimi Raikonens nespēj izskaidrot, kāpēc šajā sezonā viņam klājas tik grūti ar labu rezultātu uzstādīšanu, taču netieši norāda, ka pie vainas ir tikai un vienīgi "Ferrari" formula.

Raikonenam šogad ir problēmas turēt tempu līdzi komandas biedram Fernando Alonso. Iepriekšējā F1 posmā Kanādā soms kvalifikācijas sākumā šķita spējīgs cīnīties, taču beigās no Alonso atpalika 0.4 sekundes. Arī sacensībās to pirmajā daļā Raikonens bija spējīgs cīnīties, taču finišā no spāņa atpalika jau 40 sekundes.

Raikonens intervijā "autosport.com" atklāj, ka katrā aplī mašīna uzvedas citādi, un to nespēj izskaidrot.

"Ir ļoti grūti saprast, kas patiesībā notiek," stāsta Raikonens. "Turklāt viss ir mainīgs. Vienā aplī situācija var šķist sarežģīta, bet pēkšņi kaut kāda iemesla dēļ dažus apļus vēlāk jau ir sajūta, ka riepas kļuvušas labākas. Es nespēju izskaidrot iemeslu, jo mēs to nezinām. Sacensību beigu daļā atkal viss šķita esam kārtībā. Būs jāpēta šīs lietas. Mašīnai ir potenciāls. Vienkārši ir jāsaprot, kas jādara, lai tā ietu labi katrā aplī."

Tikmēr Monreālas F1 padokā nedēļas nogalē paklīda baumas, ka "Ferrari" apsver iespēju atlaist Raikonenu, lai gan, tāpat kā 2010. gadā, tas varētu ļoti dārgi izmaksāt. Raikonenam ir līgums ne vien līdz šīs sezonas beigām, bet arī 2015. gadu, par ko "Ferrari" viņam būs jāmaksā 30 miljonus ASV dolāru, nesaktoties uz to, vai sportists startēs sacensībās vai nē.

Vācu izdevumam "Sport Bild" kāds "Ferrari" pārstāvis paziņojis, ka komanda otro reizi Raikonenu neatlaidīs, jo nevēlas iztērēt tik daudz naudas kā pirms vairākiem gadiem, kad ar braucēju priekšlaicīgi tika lauzts līgums, lai viņa vietā pieņemtu Alonso.

"Tas "Ferrari" izmaksātu vairāk par 30 miljoniem dolāru, jo Kimi ir līgums uz 2015. gadu, ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu gadu," apstiprina Raikonena menedžeris.

Izmantotie resursi:
Auto123 | New Car, Used Cars, Auto Show, Car...
autosport.com - the authority on Formula One,...

     [+] [-]

, 2014-06-11 11:18, pirms 10 gadiem
Es ar taa vareetu-novelt vainu uz formulu,un gaidiit kad atlaozh ar 30 milj.kabataa!Bet domaaju ka Raikonens nav taads!

     [+] [-]

, 2014-06-11 11:27, pirms 10 gadiem
Ar to jau vinam bija jareikinas, jo jaunas Ferrari jau tika sakts taisit 2014. gada un pieskanots Alonso ertibam, tad kad vins driskteja pievienoties masina pamatvilcienos jau bija gatava. Var jau teikt, ko vins lida Ferrari ka otrais pilots, bet Kimi ka mes visi mil naudu, ka ari nebija jau citu variantu, Mercedes aiznemts, McLaren aiznemts, ar Red Bull neizdevas vienoties, parejie varianti atkrit, jo ne tuvu nevar piedavat vinam velamo ciparu.
Kas zina, ja Alonso tiesam pariet uz McLaren varbut bus Kimi liela iespeja vai ari izgasana turpinasies.

  -1 [+] [-]

, 2014-06-11 11:28, pirms 10 gadiem
Labi piemēri tālu nav jāmeklē, bija Lotus komanda, kas Raikonenam iedeva labu formulu un apstākļus, lai viņš sasniegtu labu rezultātus! Acīmredzot Ferrari neko no tā nespēj nodrošināt, ne iedot pilotam labu formulu ne nodrošināt viņam komfortablus apstākļus!!

  +2 [+] [-]

, 2014-06-11 12:26, pirms 10 gadiem
Raikonens varētu sasniegt labu rezultātu, ja makaroni spētu saregulēt tačku.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-06-11 13:21, pirms 10 gadiem
Ar sūdīgu vāģi neviens labi nepabrauks... Lai uzķīlē normālu mašīnu, tad arī rezultāti neizpaliks. Jo reāli šis modelis ne tikai nav izdevies, bet vēl arī taisīts pēc Alonso prāta, ņemot vērā viņa vēlmes, jo sākts gatavot vēl pagājušajā gadā. Plus vēl Kimi šogad vairākkārt arī veiksmes katastrofāli trūkst, nav tālu jāmeklē, pietiek atcerēties kaut vai neseno Monako... Bet nu es ticu, ka agrāk vai vēlāk būs svētki arī Kimi mājās! Jo Ferrari piķis ir, labi meistari arī, un nedomāju, ka viņi būs tik stulbi, lai izsviestu vējā 30 miljonus. Jo nav nekādas garantijas, ka cits pilots pēkšņi sāks uzvarēt - ar šādu vāģi neuzvarēs neviens.

     [+] [-]

, 2014-06-11 17:55, pirms 10 gadiem
Ja Kimi turpinās tik slikti braukt, tad Luka viņu nometīs neskatoties uz tiem 30 ļimiem, bet no otras puses, ja pēc sezonas komandu pamet Alonso, tad Kimi tiks paturēts, jo komadai vajadzētu vismaz vienu pilotu, kurš zina komandu.

Tā ka to visu kas notiksies vairāk redzēsim sezonas beigu pusē

     [+] [-]

, 2014-06-15 21:47, pirms 10 gadiem
denebs rakstīja: Ar sūdīgu vāģi neviens labi nepabrauks... Lai uzķīlē normālu mašīnu, tad arī rezultāti neizpaliks. Jo reāli šis modelis ne tikai nav izdevies, bet vēl arī taisīts pēc Alonso prāta, ņemot vērā viņa vēlmes, jo sākts gatavot vēl pagājušajā gadā. Plus vēl Kimi šogad vairākkārt arī veiksmes katastrofāli trūkst, nav tālu jāmeklē, pietiek atcerēties kaut vai neseno Monako... Bet nu es ticu, ka agrāk vai vēlāk būs svētki arī Kimi mājās! Jo Ferrari piķis ir, labi meistari arī, un nedomāju, ka viņi būs tik stulbi, lai izsviestu vējā 30 miljonus. Jo nav nekādas garantijas, ka cits pilots pēkšņi sāks uzvarēt - ar šādu vāģi neuzvarēs neviens.
Ar sūdīgu vāģi būtu vismaz jātur komandas biedram līdzi. Bet ne jau pusminūti katrā gonkā.

Nevajag tikai skatīies caur rozā Raikonena brillēm. Nekas baigs Raikonenā nav. Titulu paņēma Hamiltona un Alonso iekšējās cīņas dēļ. Nākamajā sezonā vājāks par Masu. Kad cīnījās ar Šumi, tad zaudēja tehnikas pēc. Kad dabūja titulu- tehnikas pēc tāpat.