Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Igauņu pilots Arons tuvu pirmajai uzvarai "Formula 2" sacensībās

Juris Grīns
Juris Grīns

Igauņu pilots Arons tuvu pirmajai uzvarai "Formula 2" sacensībās
Pauls Arons. Foto: FIA Formula 2

Igauņu pilots Pauls Arons jau savā trešajā "Formula 2" posmā nebija tālu no pirmās uzvaras. Sprinta sacīkstē Saūda Arābijā sportists startēja pirmais, finišēja trešais, bet pēc sāncenša diskvalifikācijas guva otro vietu.

Pirmās F2 sacensības Arons aizvadīja pērnās sezonas izskaņā Abū Dabī, toreiz ar "Top 10" rezultātiem neizceļoties. Šīs sezonas pirmajā posmā "Hitech Pulse-Eight" komandas braucējs ierindojās piektajā un trešajā vietā, pierādot savu varēšu sacensties ar pašiem ātrākajiem jau debijas sezonā.

Nedēļas nogalē Džidas trasē sprinta sacīkstē Arons startēja no pirmās pozīcijas, noturot vadību līdz astotajam aplim, kad garām aizbrauca ceturto F2 sezonu aizvadošais Ričards Veršūrs. Trasē izbrauca drošības mašīna, pēc kā Veršūrs spēja ātri vien izveidot pārsvaru pār sekotājiem. Aronam tikmēr nācās atvairīt Denisa Haugera uzbrukumus, kas vienā brīdī nesekmējās un trīs apļus pirms beigām igaunis atkrita uz trešo vietu.

Vēlāk tehniska pārkāpuma dēļ Veršūru diskvalificēja, Haugeram pienācās uzvara, bet Aronam otrā vieta. Trešais pirmajā sacīkstē bija Enco Fitipaldi, divkārtējā F1 čempiona Emersona Fitipaldi mazdēls.

Otro sacīksti Arons sāka no devītās vietas un kopā ar vēl bariņu braucēju bija starp pirmajiem, kas dodas pitstopā. Tas nebija veiksmīgs solis, igaunis atkrita uz beigām, vēlāk pacēlās augstāk, taču, tā kā trasē izbrauca drošības mašīna, kad visi vēl nebija iebraukuši boksos, augstāk par 11. vietu pacelties neizdevās.

Uzvarēja no ceturtās pozīcijas startējušais Fitipaldi, kurš pārņēma vadību 13. aplī. Tālu aiz viņa finišēja Kušs Maini, bet Haugers guva trešo vietu.

Otro braucienu no pole position būtu bijis jāsāk Oliveram Bērmanam, taču viņš tika izsaukts uz "Ferrari" komandu, lai aizvietotu sasirgušo Karlosu Sainsu. Bērmans šovakar aizvadīs F1 debijas sacensības, startējot no 11. pozīcijas.

Pēc sprinta 20 gadus vecais Arons kopvērtējumā bija pacēlies pat uz otro pozīciju, bet tagad ir ceturtais. Vadību saglabā Bahreinas posma abu sacensību uzvarētājs Zeins Melonī, kurš šoreiz ieņēma ceturto un septīto vietu. Fitipaldi ir otrais, Haugers - trešais, bet Maini seko Aronam piektajā vietā.

F2 kopvērtējums pēc 2. posma:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv