Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Openkart" čempionāts atgriežas Kandavas kartodromā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Openkart" čempionāts atgriežas Kandavas kartodromā
Foto: openkart.lv

Svētdien, 13.augustā Kandavas kartodromā notiks Openkart čempionāta desmitais posms.

Šogad ar čempionāta posmu trasē viesosimies otro reizi - jūlija sākumā, kad Kandavā notika astotais posms, uzvaru izcīnīja Kristaps Grīnieks, otrais finišēja talantīgais kandavnieks Adrians Lasis, bet pārsteidzošu trešo vietu izcīnīja Ivars Vilkens.

Divas nedēļas vēlāk Kandavā notika Openkart LeMans posms, kurā uzvarēja Jelgavas JTSVC vienība ar Ēriku Gasparoviču, Kristapu Gasparoviču un Kristīni Mēnesi sastāvā. Kopš šīm divām sacīkstēm trase sagatavojusi vienu jauninājumu, proti, ir atrisinātas problēmas ar riepām, kad tās siltā laikā mēdza pārāk ātri nodilt un pat viena brauciena laikā kartinga apļa laiku diapazons varēja izrādīties visai liels. Tagad karti būs apauti ar īres kartinga riepām, kas ne tikai atrisinās šo problēmu, bet arī pati braukšana būs savādāka.

Šajā posmā izmantosim trasi klasiskajā virzienā pret pulksteni bez saīsinājumiem. Formāts būs ierastais lielajām trasēm - kvalifikācija, pusfināla braucieni un un fināli, lietosim atsvarus.

Jūlija nogalē Jelgavā notika aizraujoša 9.posma sacīkste, kurā uzvaru izcīnīja Krišs Jaunzemis, turklāt viņš ir pirmais openkartists, kurš uz goda pjedestāla kāpa vismaz 40.reizi. Otrais šajā posmā finišēja Grīnieks, kurš, lai arī kopvērtējumā atrodas ceturtajā vietā, tomēr pašlaik izskatās, ka ir viens no galvenajiem pretendentiem uz čempiontitulu, jo vidēji sacīkstēs, kurās piedalījies ir izcīnījis visvairāk punktu. Trešais finišēja Andrejs Vainutis.

Kopvērtējums pirms desmitā posma

Kopvērtējumā līderis ir Renārs Paiders ar 314 punktiem. Pēc pieciem pjedestāliem, tostarp divām uzvarām, sezonas pirmajos piecos posmos, Renāram kopš maija nav izdevies kāpt uz goda pjedestāla, bet labākais rezultāts bija 5.vieta iepriekšējā posmā Jelgavā. Otrajā pozīcijā ar 279 punktiem ir Artūrs Freimanis, savukārt trešais ir Izaicinājuma kausa kopvērtējuma līderis Kaspars Zuģickis ar 265 punktiem. Pirmo piecinieku noslēdz Grīnieks un Rūdolfs Šmits. Izaicinājuma kausā pašlaik otrais ir Ričards Freibergs, bet trešais Artūrs Vīķis. Smago ieskaitē pārliecinošā vadībā ir Jānis Olle, taču pēdējos posmos arvien nopietnāku konkurenci Jānim sastāda pamazām sportisko formu atgūstošais 2011.gada čempions Zintis Grandbergs, labu ātrumu demonstrē arī Emīls Bērziņš, tāpat iekost līderim vienmēr gatavs arī Kaspars Cikmačs, Vilnis Kepe un Alvils Zilemanis. Debitantiem visai pārliecinoša vadība šobrīd ir Oļegam Moskalam, bet top trīs noslēdz Ričards Žeļneronoks un Daniils Verins. Komandām varētu parādīties vēl lielāka jautrība, jo "Baltie" ir pievienojies Krišs Jaunzemis un jau Jelgavā kopā ar Grīnieku tika gūta pārliecinoša dubultuzvara. Kopvērtējumā gan "Baltie" ir tikai ceturtie 45 punktus aiz līderiem "Movers.lv", kam seko "Spiediens" un "3Pera".

Kopvērtējums (kopējā ieskaite, komandas un debitanti): Openkart - amatieru kartinga sacensības
Izaicinājuma kausa kopvērtējums: Openkart - amatieru kartinga sacensības
90+ ieskaites kopvērtējums: Openkart - amatieru kartinga sacensības

Openkart Kandavas kartodromā

Pirmo sacīksti Kandavā toreiz HansLīzings kartodromā Openkart aizvadīja drīz pēc tā atklāšanas - 2008.gada 17.jūnijā, toreiz uzvaru izcīnīja Artūrs Eversons, kurš togad kļuva par otro Openkart čempionu. Kopā ar atgriešanās sacīksti pirms gada Kandavas kartodromā aizvadīti 26 čempionāta posmi. No 2008. līdz 2011. gadam pamatoti trasi varēja uzskatīt par galveno mājvietu Openkart, jo sezonā notika 5 līdz 7 čempionāta posmi, mainot gan braukšanas virzienu, gan izmantojot dažādus trasē esošos saīsinājumus.

Aizvadīto 26 sacīkšu laikā uzvaru spējuši izcīnīt 13 openkartisti, bet 32 kaut reizi kāpuši un goda pjedestāla. Īpaši šajā kontekstā izceļas trīs braucēji - 2009.gada čempions Dāvis Tobiass Kandavā čempionāta ieskaitē triumfēja 7 reizes, turklāt arī četras reizes pēc kārtas, 2010.gada čempions Daniels Mančinskis bija labākais 5 reizies, viņš arī visbiežāk no visiem viesojās uz goda pjedestāla - 11 reizes, savukārt 2013.gada čempions un trīskārtējais "B" līgas čempions Ivars Strencis uzvarēja 9 no 21 "B" līgas sacīkstes, kas šajā trasē notika no 2009.gada vidus līdz 2011.gada nogalei.

Kopš Kandavas trases atvēršanas pēc renovācijas 2008.gada jūnijā, tur kopā ir notikušas 55 Openkart sacīkstes - 50 kartinga trasē, bet 5 tehniskajā parkā izveidotajā ziemas trasē. Aizvadīti 26 čempionāta posmi, 21 "B" līgas posms un 8 LeMans komandu sprinta sacensību posmi.