Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvijas jaunie motokrosisti uzsāks cīņu par ceļazīmi uz MX65 un MX85 finālu Čehijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas jaunie motokrosisti uzsāks cīņu par ceļazīmi uz MX65 un MX85 finālu Čehijā
Foto: FIM Europe

11. un 12. jūnijā Igaunijas pilsētā Pērnavā notiks Eiropas motokrosa čempionāta pirmais posms MX65 un MX85 klasēm, kurā kupli pārstāvēta tiks arī Latvija.

Katras zonas labākie astoņi MX65 un MX85 braucēji nopelnīs tiesības doties uz finālu, kas jūlija vidū notiks Čehijā, Loketas trasē.

Eiropas čempionāta Igaunijas posmā MX65 klasē no Latvijas startēs Patriks Cīrulis, Martins Cīrulis, Artūrs Vinters, Jēkabs Hudolejs, Denijs Bogdanovs, Magnuss Misiņš, Artūrs Bluks, Vladimirs Vinogradovs, Toms Dankerts, Raivo Krūmiņš, Ričards Jurčenko, Edvards Prialgauskis, Rainers Grasis , Roberts Brants un Rudolfs Spila. Savukārt MX85 klasē par uzvarām cīnīsies Raivo Laicāns, Patrīcija Bērziņa, Ralfs Spila un Emīls Solovjevs, Alberts Knapšis, kuri regulāri piedalās ar Latvijas čempionāta posmos.

"65cc klasē tas būs Eiropas kauss, savukārt 85cc klasē tas būs Eiropas čempionāts, jo ne visās Eiropas valstīs atļauj tik jauniem sportistiem piedalīties sacensībās," nianses skaidroja LAMSF Motokrosa komisijas vadītājs Kristers Serģis. "Daudzas valstis uzskata, ka tas ir bīstami un pārāk jauni sportisti oficiālās sacensībās nedrīkst piedalīties"

Motokrosa komisijas vadītājs pastāstīja, ka 65cc un 85cc lielais fināls notiks Loketas trasē, vienā laikā ar pasaules MXGP posmu.

"Pirmkārt, tur ieradīsies Eiropas labākie jaunie censoņi, tāpēc tā ir pirmā iespēja parādīt sevi pasaules vadošajai moto industrijai," atklāja Serģis. "Otrs – tu vari salīdzināt savus spēkus ar vienaudžiem no citām valstīm, trešais – Eiropas čempionāts vienmēr dod izaugsmi, pieredzi un visu pārējo. Tas ir svarīgs pasākums tiem sportistem, kuri jau no sākuma iet uz rezultātu."

Kristers neslēpa pārliecību, ka vairāki Latvijas vadošie 65cc un 85cc klases sportisti kvalificēsies finālam Čehijā un arī tur parādīs cienījamu rezultātu: "Es domāju, ka vairākiem latviešiem ir ļoti reāli tikt līdz finālam. Ir stipri igauņi, ir stipri lietuvieši, mūsējie arī ir stipri. Manuprāt, ir reālas iespējas uzvarēt arī finālā. Ja skatāmies vēsturiski, 65cc klasē pagājušajā gadā finālā Sardīnijā uzvarēja Lukass Leoks, tāpat Edvards Bidzāns savulaik ir uzvarējis 65cc un 85cc finālā. Viss ir iespējams."

Izmantotie resursi:
lamsf.lv