Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latviešu drifteris Blušs šonakt debitēs pasaules prestižākajā čempionātā Formula D

Juris Grīns
Juris Grīns

Latviešu drifteris Blušs šonakt debitēs pasaules prestižākajā čempionātā Formula D
Bluša drifta BMW Formula D čempionātam
Foto: prodrift.lv

Divkārtējais Austrumeiropas drifta čempions Kristaps Blušs šosezon kā pirmais latvietis izies ārpus Eiropas rāmjiem un startēs pasaules spēcīgākajā drifta čempionātā – ASV notiekošajā „Formula Drift” seriālā. Pirmās sacensībās jau šajā nedēļas nogalē Longbīčas ielās.

„HGK” komandas pilots Kristaps Blušs pēdējos divos gados uzņēmis pamatīgus apgriezienus, 2013. gadā izcīnot Austrumeiropas drifta vicečempiona titulu, savukārt pagājušajā sezonā tam tika pievienoti Austrumeiropas čempiona un Krievijas vicečempiona tituli. Šīs divas veiksmīgās sezonas ielika sakni vīzijai par startēšanu ASV, savukārt punktu uz „i” šai iecerei pielika pagājušā gada „Formula Drift” (turpmāk tekstā– „Formula D”) sezonas noslēguma apmeklēšana. „Ieraudzījām, cik tas viss ir masīvi un iespaidīgi, un nolēmām, ka mums uz turieni jābrauc,” lēmuma pieņemšanu skaidro „HGK” komandas pilots Blušs.

Latviešu braucējs startēs vienā komandā ar krievu pilotu Sergeju Kabarginu, kura „Evil Empire” komandas sastāvā Blušs jau brauca Krievijas drifta čempionātā. Abi sportisti turpinās veiksmīgo sadarbību un „Formula D” startēs apvienotajā „EETeam/HGK Motorsport” komandā. Jāatzīmē, ka Blušs piedalīsies galvenajā PRO klasē, savukārt Kabargins sākotnēji spēkus iemēģinās PRO2 ieskaitē.

Tā kā tehnikas līmenis ASV ir augstāks un arī tehniskie noteikumi ir savādāki nekā Eiropā, loģisks bija lēmums būvēt jaunu sporta automašīnu. Piecu mēnešu laikā „HGK” darbnīcā uz jau labi zināmās 3. sērijas (E46 paaudzes) BMW bāzes tika uzbūvēts jaunais drifta auto. Lai arī konceptuālu izmaiņu salīdzinājumā ar iepriekšējiem komandas spēkratiem nav, ir divi būtiski jaunumi – pirmkārt, 830 zirgspēkus attīstošs, 7,6 litru V8 sporta dzinējs, otrkārt, aizmugurējais diferenciālis ar ātri maināmu zobratu attiecību.

Neraugoties uz konkurētspējīgo tehniku, komandas pilots uzsver, ka „šis ir ļoti liels solis uz priekšu gan meistarības, gan tehnikas attīstības ziņā. „Formula D” bez šaubām ir labākais drifta seriāls pasaulē, tā kā katrs brauciens būs jābrauc ar maksimālu atdevi”. PRO klasē šogad startēs 40 braucēji, kuru starpā uz vairākiem posmiem būs arī tāda autosporta zvaigzne kā amerikānis Taners Fausts (divkārtējs „Formula D” čempions, pasaules rallijkrosa čempionāta posmu medaļnieks).

Latviešu komanda uz pirmo posmu Longbīčā devusies ar skaidru mērķi – iekļūt vismaz TOP 16 kārtā. Tas nozīmē vispirms kvalificēties TOP 32 finālbraucieniem, bet pēc tam izcīnīt uzvaru vismaz pirmajā tandēmu duelī. „Arī sezonas mērķis ir regulāri braukt TOP 16. Varbūt kādā posmā paveiksies vairāk, kādā mazāk, bet galvenais ir noturēties TOP 16 arī sezonas kopvērtējumā,” savu pirmās „Formula D” sezonas mērķi definē Blušs.

Mērķis iekļūt starp labākajiem 16 sezonas kopvērtējumā varētu likties pieticīgs, tomēr tas patiesībā ir ļoti ambiciozs – pēdējo septiņu gadu laikā šādu rezultātu savā „Formula D” debijas sezonā spējuši sasniegt vien pieci piloti.

Pirmais „Formula D” posms, kas norisināsies Longbīčas ielās (Kalifornijā), tiks aizvadīts jau šajā nedēļas nogalē. Sacensības būs iespējams vērot tiešraidē šajā vietnē: "formulad.com". Kvalifikācija pēc Latvijas laika sāksies piektdienas vakarā 23:00, savukārt finālbraucieni būs vērojami sestdien no 21:00.

Izmantotie resursi:
prodrifr.lv

  +2 [+] [-]

, 2015-04-10 22:16, pirms 10 gadiem
lai izdodas sezona...

     [+] [-]

, 2015-04-11 00:15, pirms 10 gadiem
komentetajs saslaveja jau baigi-vakar chalim auto tiek ielidojis,pilnigi nekadu testu utt. beigas nocakareja un lidz ar to ielika tikai 53,ja nemaldos...