Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

F1 vadība atcelto posmu rīkotājiem paliks parādā, kontos naudas nav

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 vadība atcelto posmu rīkotājiem paliks parādā, kontos naudas nav
Foto: Motorsport.com

F1 čempionāta īpašniekiem no "Liberty Media" varētu nākties šķirties no vairāk nekā 250 miljoniem eiro lielas summas, jo nenotikušo posmu rīkotājiem būs jāatmaksā ieguldītā nauda.

Līdz pat jūnija beigām plānotie pirmie deviņi "Formula 1" posmi ir atcelti vai pārcelti uz nezināmu laiku, un nav skaidrības, vai tie vispār varēs notikt. Jau vakar atcēla Kanādas posmu, bet tikmēr pēdējā informācija liecina, ka sezona nesāksies ātrāk par 2. augustu, kad gaidāmas sacensības Ungārijā.

Pagājušajā gadā viena posma organizēšanas izmaksas sastādīja vidēji 25.9 miljonus eiro. Savukārt sešām sacensībām, kas notiek attālākās vietās, piemēram Bahreinā un Azerbaidžānā, šī summa ir par vēl 33 procentiem augstāka. Atsaucoties uz britu mediju "The Daily Mail", ņemot vērā radušos situāciju, "Liberty Media" sacensību promoteriem būs parādā apmēram 225 miljonus eiro, kamēr vēl vismaz 27 miljonus nāksies atmaksāt par nopirktajām biļetēm. Vēl gan pastāv iespēja, ka vismaz daļu no posmiem šogad izdosies aizvadīt citos datumos.

Jau februārī "Liberty Media" priekšsēdētājs Čeiss Kerijs sacīja, ka gadījumā, ja ienākumi pēkšņi pazustu, nāktos palikt parādā, jo, lai gan ienākumi līdz šim bijuši lieli, tie visi esot investēti dažādos projektos, tāpēc banku kontos naudas faktiski neesot.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news...