Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Kails Larsens kļūst par NASCAR "Cup Series" čempionu

Juris Miņins
Juris Miņins

Kails Larsens kļūst par NASCAR "Cup Series" čempionu
Kails Larsens, Foto:AFP/Scanpix

Uzvarot NASCAR 2021. sezonas finālbraucienā "Hendrick Motorsports" pilots Kails Larsens ir kļuvis šīs sezonas čempionu prestižākajā no organizācijas rīkotajiem sacīkšu seriāliem, Kausa izcīņā.

Skandalozo slavu pagājušajā gadā ieguvušais Kails Larsens, apsteidzot 2017. gada čempionu Martinu Trueksu junioru, šodien uzvarēja Fīnikasas ovālā notikušajā NASCAR "Cup Series" finālā, izcīnot savu pirmo čempionu titulu prestižākajā NASCAR sacīkšu seriālā.

Lai arī Larsens brauciena vadībā atradās 107 apļus, īsi pirms izšķirošajiem notikumiem viņš atradās tikai ceturtajā pozīcijā starp visiem titula pretendentiem, kamēr par pirmo vietu cīnījās Truekss un Denijs Hemlins, taču trases malās izkārtie dzeltenie karogi visu mainīja un, pateicoties gan ātrākam mehāniķu darbam boksos, gan paša Kaila veiksmīgākajai baukšanai, pēc tehniskās apkopes veikšanas viņš ieguva pārsvaru pār saviem konkurentiem, ko arī prata nosargāt.

Šajā sezonā Larsens kopumā uzvarēja desmit posmos, bet pieci no šiem panākumiem, tika izcīnīti jau cīnoties par čempionu titulu, t.i., pēdējos desmit posmos.

Atgādināsim, ka Kails Larsens 2020. gada sezonu bija iesācis samērā veiksmīgi, jo pirmajos četros posmos spēja trīs reizes finišēt labāko desmitniekā, taču līdz ar Covid-19 pandēmijas sākumu sacīkšu seriāls tika apturēts, bet tā braucēji sacentās virtuālajās trasēs, "iRacing" tiešsaistes spēlē. Tieši šajā vidē arī notika incidents, kā rezultātā viņš saņēma diskvalifikāciju līdz pat 2020. gada sezonas beigām, proti, viņš publiski lietoja rasistiskus izteiciens ("Tu mani nedzirdi? Hei, niger!"), jo domāja, ka spēles savienojums ir pārtrūcis un neviens to nedzird.

Rezultāts šim incidentam bija ne tikai NASCAR piešķirtā diskvalifikācija, bet lauzts līgums ar "Chip Ganassi Racing" un sponsoru zaudēšana.

Lai nepaliktu bez braucienu pieredzes, Larsens piedalījās zemāka līmeņa sacensībās ("Sprint Car" sacīkstēs), jo tikai 2020. gada 20. oktobrī viņa diskvalifikācija tika atcelta. Šajā laikā viņam bija jāpiedalās arī izglītojošajā programmā, kā arī pats autosportists iesaistījās brīvprātīgā darbā dažādās "tautas sporta" autosacīkstēs.

"Hendrick Motorsports" komandai, kura noslēdza līgumu ar Larsenu pat bez sponsora, finansējot viņu paši no savas kabatas, ir izcīnījuši nu jau 14. titulu pēdējo 27 sezonu laikā. Tāpat jau maijā, pateicoties Kaila uzvarai vienība kļuva par visu laiku uzvarām bagātāko NASCAR komandu "Cup series" vēsturē, bet šodienas panākums bija jau 280. vienības uzvara.

NASCAR "Cup Series" 2021. gada fināla spilgtākie momenti

Iepriekšējo 10 sezonu NASCAR "Cup Series" čempioni

GadsČempions
2021.Kails Larsens
2020.Čeiss Eliots
2019.Kails Bušs
2018.Džoijs Logano
2017.Martins Truekss
2016.Džimijs Džonsons
2015.Kails Bušs
2014.Kevins Harviks
2013.Džimijs Džonsons
2012.Breds Keslovskis

Izmantotie resursi:
https://www.nascar.com/