Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Pasaules junioru čempionāts motokrosā

Pasaules junioru čempionāts motokrosā
Augusts Justs Markelo trasē Holandē
Foto: Māris Šulcs

Šīs nedēļas nogalē Beļģijā notiks Pasaules junioru čempionātā Coupe de lavenir motokrosā, kurā startēs arī Latvijas izlase.

Latvijas izlase Pasaules U-21 čempionātā motokrosā, kurš norisināsies jau 39.reizi, piedalīsies pirmo reizi. Mūsu izlases sastāvs būs tieši tāds pats kā Eiropas Nāciju kausā motokrosā: Dāvis Līvs MX1 klasē, Toms Macuks MX2 un Augusts Justs Open klasē.

Jau ziņojām, ka Eiropas Nāciju kausā Latvijas izlase izcīnīja astoto vietu, kas ir tās augstākais sasniegums. Pirmajā braucienā, kurā piedalījās EMX2 un Open klases braucēji, Augusts Justs izcīnīja trešo vietu, kamēr Toms Macuks ierindojās 21. vietā. Jāatzīmē, ka Tomam padevās neveiksmīgs starts un brauciens bija jāuzsāk no beigām. Taču, neskatoties uz to, Latvijas izlase pēc pirmā brauciena atradās augstajā 4. vietā. Otrajā braucienā trasē devās EMX2 un EMX1 braucēji. Neveiksmīgs šis brauciens izvērtās Macukam, kuru pievīla tehnika (34. vieta), kamēr Līvs finiša līniju sasniedza 16. vietā. Viss izšķīrās trešajā braucienā (EMX1 un Open). Lai arī Augustam padevās veiksmīgs starts, turpinājumā neizdevās atrast savu ritmu un finišā tikai 11. vieta, kamēr Līvs finiša rūtoto karogu sasniedza atrazdamies 21. vietā.

Sacensībās Beļģijā startēs 17 valstu komandas, kuras lielākoties būs no Eiropas. Maču formāts ir tieši tāds pats kā Pasaules un Eiropas Nāciju kausos, kad vispirms braucēji veic kvalifikācijas braucienus, bet otrajā dienā aizvada sacīkstes. Finālbraucienos sportistiem būs jāveic divi 30 minūšu + divu apļu braucieni, kas viennozīmīgi prasa lielisku fizisko sagatavotību un daudz spēka.

Motokluba Rodeo direktors Arvis Sanders atklāja, ka šādas sacensības notiek jau vairākus gadus, bet ar viņa palīdzību pirmo reizi šogad piedalīsies arī Latvijas izlase. „Biju Pasaules čempionātā veterāniem, kur sapazinos ar Beļģijas motosporta menedžeri, kurš arī mūs uzaicināja piedalīties Pasaules junioru čempionātā. Sacensības rīko Starptautiskā motosporta federācija, kura palīdz to valstu sportistiem, kuri piedalās šajā čempionātā. Čempionāta formāts ir tāds pats kā Pasaules un Eiropas Nāciju kausā. Grūti spriest kā veiksies mūsējiem, jo motosporta līmenis ir ievērojami audzis visā pasaulē. Tagad jau daudzi jaunie sportisti regulāri brauc Pasaules čempionātā, kurā iekrājuši zināmu pieredzi. Katrā ziņā šīs sacīkstes nebūs viegla pastaiga, jo konkurenti ir līdzvērtīgi. Daudz ko izteiks visas komandas sniegums, jo galvenais ir finišēt un sasniegt iespējami labāku rezultātu. Ceru, ka mūsējie spēs iekļūt labāko desmitniekā. Žēl, ka mačos nevarēs piedalīties Niks Apfelbaums, kurš šosezon rādīja labu sniegumu un bija pelnījis piedalīties. Noteikti liels nopelns, ka mūsu izlase var piedalīties šajās sacensībās, ir Normundam Apfelbaumam un Ilmāram Justam, kuri paveikuši lielu darbu un ieguldījuši līdzekļus, lai jaunie braucēji varētu startēt.”

Izmantoties resursi:
Ventas Balss