Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Folkreisa un autokrosa ziemas kausa 3.posmā uz starta vairāk neka 40 dalībnieku

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Folkreisa un autokrosa ziemas kausa 3.posmā uz starta vairāk neka 40 dalībnieku
Foto: Viesturs Saukāns

Trešdien noslēdzās sportistu pieteikumu termiņš sestdienas Folkreisa un autokrosa Ziemas kausa trešajam posmam Ludzā, Makašānu trasē. Startam gatavojas vairāk neka 40 dalībnieku, kaujas gatavībā visi klašu līderi.

Sacīkste atkal veidojas lieliska laikapstākļu ziņā – sals un daudz sniega rada īstu ziemas sacīkšu svētku sajūtu. Arī dalībnieku sastāvs pēkšņajai un daudziem tālajai sacīkstei optimāls. Favorīti? Ir, bet cīņas būs neprognozējamas.

Folkreisā uz starta plāno iziet nepilni trīs desmiti braucēju. Pieteikumu sarakstos viss līderu klāsts – visi, kuri ir kopvērtējuma top-10, ir starta gatavībā. Kurš būs pirmais – ļoti sarežģīti prognozēt. Dāmu klasē sešas braucējas, Junioru kausā pieci dalībnieki – arī šajās ieskaitēs cīņas turpināsies. Vēl viens jauns ieraksts plānots Debitantu kausā, jo pirmajos divos posmos startējušajiem debitantiem Gabriellai Štelmaherei un Igoram Paramonovam pievienosies labu laiku uz Folkreisu tēmējušais Pēteris Aluki.

Arī Folkreiss 4WD klasē uz starta visi trīs kopvērtējuma līderi – abus pirmos posmus uzvarējušais Kristaps Eglītis un viņa sekotāji Aleksejs Brokāns un Gatis Petrovičs. Kopumā cīņai pieteikti deviņi sportisti. Tiesa, viens no favorītiem Edgars Tralla pirms sacīkstes pamanījies pārdot jaunuzbūvēto Audi, tāpēc viņa starts zem jautājuma zīmes.

Autokrosā ar katru posmu arvien lieliskāks, un nu jau kopvērtējuma līderi Jāni Gustānu dēvēt par viennozīmīgu favorītu vairs nevar: Māris Riekstiņš, Ivo un Miks Gabrāni, Gvido Saulītis, Aigars Kļaviņš un Juris Mesters ar Mārtiņa Starka Ford Puma var izrādīties līderim sarežģīti faktori!

Izmantotie resursi:
Autocross.lv