Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Emersona Fitipaldi mazdēls F2 sacīkstēs cietis smagā avārijā (+video)

Juris Grīns
Juris Grīns

Emersona Fitipaldi mazdēls F2 sacīkstēs cietis smagā avārijā (+video)
Fitipaldi un Puršēra avārija. Foto: Motorsport.com

Divkārtējā F1 pasaules čempiona Emersona Fitopaldi mazdēls Enco, kurš nedēļas nogalē Saūda Arābijā bija iesaistīts smagā avārijā "Formula 2" sacensību laikā, vienu nakti pavadīja intensīvās terapijas nodaļā, bet šobrīd turpina atlabt.

Enco Fitipaldi šis bija vien trešais F2 posms viņa karjerā, bet Džidas trasē trešais brauciens 20 gadus vecajam brazīlietim sākās smagi. Startā viņš uztriecās virsū Teo Puršēram, kurš nebija izkustējies no vietas, kā rezultātā abi nonāca slimnīcā.

Pēc negadījuma sacīkstes tika apturētas un atsākās vien pēc ilgāka laika. Tika aprēķināts, ka Fitipaldi saņēmis 72G spēka lielu triecienu un arī cieta vissmagāk. Jau svētdienas vakarā tika paziņots, ka "Sauber" F1 junioru pilots Puršērs nav guvis savainojumus, kamēr informācija par Fitipaldi stāvokli bija jāgaida līdz pirmdienai. Kļuva zināms, ka viņš lauzis labās kājas papēdi, kā arī guvis sasitumus un nobrāzumus.

Izcīnot astoto un divas pirmās vietas, titulu jau gandrīz nodrošinājis Oskars Pjastri, kamēr nesen pie F1 līguma ar "Alfa Romeo" tikušais Gvanju Žou šoreiz bija krietni pieticīgāks savos rezultātos un kopvērtējumā no otrās pozīcijas atkritis uz trešo, palaižot priekšā Robertu Švarcmanu. Titulu komandu ieskaitē jau nodrošinājusi "Prema" vienība.

Sestais savā pirmajā pilnajā sezonā pašlaik ir igaunis Juri Vipss, taču viņam pēdējā posmā, kas šonedēļ notiks Abū Dabī, labas izredzes pārspēt Puršēru. Vipss šogad uzvarējis divās sacīkstēs, bet Džidas trasē vienā no braucieniem guva trešo vietu.