Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" atliek jaunā dzinēja debiju, "Renault" cer panākt konkurentus

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" atliek jaunā dzinēja debiju, "Renault" cer panākt konkurentus
Lūiss Hamiltons
Foto: AFP/Scanpix

Šīs nedēļas nogalē notiekošajā Kanādas "Grand Prix" izcīņā F1 komandas, kas izmanto "Renault" dzinējus, trasē dosies ar uzlabotu jaudas agregātu, kamēr "Mercedes" sava jaunā motora debiju spiesta atlikt, jo ir bažas par tā izturību.

"Mercedes" vienība ātrajā Monreālas sacīkšu trasē bija plānojusi izmantot otrās paaudzes 2018. gada dzinēja modeli, tomēr bažas par tā kvalitāti likusi plānus mainīt. Rezultātā tas pirmo reizi tiks lietots pēc tam sekojošajā posmā Francijā, kas risināsies 24. jūnijā.

Tas nozīmē, ka trasē, kurā jauda ir īpaši svarīga, "Mercedes" startēs ar to pašu dzinēju, kas izmantots līdz šim un kura resurss tuvojas beigām. Rūpnīcas preses pārstāvis gan skaidro, ka limitu nav plānots pārsniegt un netiks veikta lielāka kilometrāža nekā plānots - ja jau Kanādā tiktu izmantots jaunais motors, veco modeli atkal iemontētu mašīnās uz sacīkstēm Ungārijā, kas ir viena no lēnākajām trasēm F1 kalendārā.

Šis lēmums ietekmēs ne vien "Mercedes" rūpnīcas pilotus Lūisu Hamiltonu un Valteri Botasu, bet arī "Force India" un "Williams" komandas, kas arī startēs ar tā paša veida dzinējiem, kas tiek lietoti jau kopš šīs sezonas sākuma.

Turpretī "Renault" rūpnīca uzlaboto F1 motoru plāno izmantot jau Monreālā. Lai gan šobrīd nevar spriest, cik konkurētspējīgs tas patiesībā būs, tiek runāts, ka sacīkšu režīmā tam varētu būt par apmēram 20 zirgspēkiem lielāka jauda, kas to padarīt aptuveni tikpat jaudīgu kā "Mercedes" un "Ferrari" jaudas agregāti. Tiesa, aizvien būtu jūtams jaudas deficīts kvalifikācijā.

Tiek prognozēts, ka "Red Bull" komandai, kas izmanto "Renault" dzinējus, šī būs viena no problemātiskākajām trasēm sezonā. Kā to palīdzēs mainīt uzlabotais dzinējs, redzēsim vien svētdien. Uzlabotos motorus plāno izmantot arī "Renault" rūpnīcas komanda un "McLaren".

Zināms, ka uzlabotu "Honda" motoru saņems "Toro Rosso" komanda, kamēr "Ferrari" rūpnīca vēl nav apstiprinājusi, vai lietos jaunos dzinējus jau šonedēļ.

Izmantotie resursi:
motorsportmagazine.com
BBC - Homepage