Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvieši 2015. gadā cer startēt "Formula E" čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvieši 2015. gadā cer startēt "Formula E" čempionātā
Horeliks un konstruktori Dambji pie "eO PP01"
Foto: driveeo.com

Leģendārais automobiļu konstruktors Andris Dambis ar savu uzņēmumu "eO" tuvāko gadu laikā cer kā ražotāji piedalīties jaunizveidotajā sacīkšu formulu čempionātā "Formula E".

Jau ziņojām, ka "Formula E" ir ar elektrību darbināmu formulu čempionāts, kas šobrīd tiek aktīvi reklamēts visā pasaulē, bet jau 2014. gadā tiks aizvadīta pirmā sezona. Nākamajā gadā visi piloti startēs ar vienādām mašīnām, taču jau 2015. gadā tiks atļauts pievienoties arī citiem ražotājiem un latvieši grib būt starp tiem, ziņo elektroniskais žurnāls "F1LV EMAG".

Šobrīd Andris Dambis ir devies uz ASV, kur 30. jūnijā pirmo reizi piedalīsies slavenajās Paikspīkas kalnā braukšanas sacīkstes. Par pilotu izraudzīts pieredzējušais Jānis Horeliks, kurš startēs ar Dambja darbnīcā tapušo "eO PP01" sacīkšu auto un mērķis latviešiem ir uzrādīt rekordu kā minimums elektrisko auto klasē. Tādā veidā "eO" cer atrast sadarbības partnerus un atbalstītājus, lai 2015. gadā varētu startēt "Formula E" čempionātā.

Izmantotie resursi:
F1 EMAG

Vai latviešiem izdosies uzstādīt Paikspīkas rekordu elektrisko auto klasē?

  • 66

  • 6


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-07 19:27, pirms 11 gadiem
Uztaisīt var .Bet kurš to pirks ? TAisīt mašnas pa vienam ir ļoti dārgi,atšķirībā no konvejera.Nevienam nebūs vajadzīga nezināmas izcelsmes ielas mašīna par 50 000.

     [+] [-]

, 2013-06-07 22:43, pirms 11 gadiem
Lai arī man šīs te matu fēnu sacīkstes izraisa smieklus, tomēr prieks, ka Dambji tiešām pilnā sparā metas iekšā elektrisko auto autosportā. Kas zin, varbūt tieši Dambji būs tie, kas elektro kāru nozari pacels cita līmenī, jo pašlaik tā smagi buksē un izskatās, ka tajai draud arī viegla nāve.

     [+] [-]

, 2013-06-08 00:55, pirms 11 gadiem
Šlegelmilham paveras iespēja, bet līdz tam jau vīņš būs aizniekojies līdz kādam bezceļa auto seriālam.