Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Trijos ziemas kausa posmos uz starta stājušies 11 folkreisā debitējoši braucēji

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Trijos ziemas kausa posmos uz starta stājušies 11 folkreisā debitējoši braucēji
Foto: Olafs Ezertēvs

Šī ziema Folkreisā ievedusi vairākus šīs disciplīnas debitantus un, ja vērojam pieteikumu sarakstus sestdienas sacensībām Aizkrauklē, tendence var turpināties. Dažs no pirmās sacīkstes veicējiem ir ar ievērojamu priekšvēsturi!

Vispirms par šīs sezonas Debitantu kausu, kas tiek izspēlēts, apvienojot Ziemas un Vasaras kausa seriālus. Debitantu kausā Folkreisā startē visi tie, kuri savu pirmo Folkreisa sacīksti aizvadījuši attiecīgajā gadā (izņemot Folkreisa 4WD klasi). Šāda ieskaite izveidota pērn, un par pirmo Debitantu kausa uzvarētāju kļuva Mārtiņš Empelis. Tituls izšķīrās 2022. gada sezonas pēdējos braucienos. Kopvērtējumā aiz Mārtiņa pozīcijas guva Markuss Upītis, Mareks Plužmo un Roberts Skvorcovs, kuri visi pēdējā posmā pretendēja uz kopvērtējuma uzvaru. Īsāk sakot – fonā un ne tik manāmi kā citas ieskaites, taču intriga šajā vērtējumā bija pamatīga. Kopumā pērn Folkreisā debitēja 47 jauni braucēji. Kas interesanti – šajā ieskaitē sportists savā mūžā var piedalīties vienu reizi, jo, attiecīgi, katrā nākamajā gadā viņš vairs nav debitants.

Kā sācies šis gads? Visai aizraujoši! Trijos Ziemas kausa posmos uz starta stājušies 11 Folkreisā debitējoši braucēji. Pagaidām trīs dažādi uzvarētāji – Toms Lielais, Gatis Štelmahers un Lauris Vasiļevskis. Savukārt kopvērtējuma trijniekā pirms vasaras cīņām nonākuši Štelmahers, Toms Caune un Vasiļevskis. Vai viņi jau uzsākuši ceļu pēc gada godalgām, vai arī vasarā viss mainīsies, rādīs aprīlis un vairāki sekojošie mēneši.

Ir debitanti, bet ir debitanti ar atpazīstamību. Piemēram, pirmajā sacīkstē Aizkrauklē Folkreisā debitēja bijušais Latvijas autokrosa čempions Reinis Lilienšteins, kurš arī LAF Krosa komisijas vadītājs. Pirmajā posmā debitēja arī junioru bagiju klasēs Mini un Junior Xtreme startējušais Marks Jeršovs, arī minētais Toms Lielais ir jau ar nopietnu krosa bagāžu.

Ludzā debijas sacīkstes Folkreisa 4WD klasē piedzīvoja Roberts Vītols, rallijkrosā titulēts un pieredzējis braucējs. Savukārt gaidāmajā sestdienas Aizkraukles cīņā no pirmdienas pusdienlaikā pieteiktajiem 15 dalībniekiem puse ir debitanti! Ropažu vidusskolas Autosporta pulciņa brigāde plāno trasē izvest uzreiz četrus braucējus, no kuriem trim vēl nav sacensību pieredzes. Savukārt debitants Lilienšteins trasē ievilcis citus līdzīga kalibra debitantus – Andreju Pauperu, Anatoliju Gabrānu un Lauri Vīgantu, kurš startēs Folkreisa 4WD klasē. Trīs pēdējie krosa vidē ir mazāk zināmi (bet zināmi!), tomēr ar vērā ņemamu pieredzi un panākumiem sportā. Paupers ir Latvijas čempions vēsturiskās autošosejas Volga klasē, Gabrāns (nav radniecīga sakara ar “mūsu” Gabrāniem) savulaik startējis Latvijas autotreka čempionātā, bet vairāk zināms kā motoru būvētājs un speciālists. Savukārt Vīgants ir savulaik viens no talantīgākajiem Latvijas kartinga braucējiem un atzīts šosejas speciālists un menedžeris, kontā arī Latvijas čempiona godalgas šosejā.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv