Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Folkreisa sezona finišē ar Ģērmaņa uzvaru, čempions - Ivo Gabrāns

Juris Grīns
Juris Grīns

Folkreisa sezona finišē ar Ģērmaņa uzvaru, čempions - Ivo Gabrāns
Foto: reinisfoto.net

Sestdien un svētdien Brenguļu autotrasē norisinājās Folkreisa Vasaras kausa un Krosa komisijas autokrosa kausa pēdējais, visu izšķirošais posms. Turklāt pirmo reizi kopš 2020. gada notika Brenguļu Čempionu kross.

Folkreisa finālbrauciena sākums bija aizraujošs - kā pirmais aizbrauca Juris Mesters, viņam sekoja Kalvis Buģis un Gatis Ģērmanis. Šādi trijotne vēl brauca arī nākošo apli. Daniels Lankups trasē uztaisīja pamatīgu lēcienu. Trases malā apstājās Māris Riekstiņš. Finiša kalniņā apstājās Raivis Akmanis, sarežģījot dalībniekiem uzbraukšanu kalniņā - tur arī iesprūda Lankups. Kā uzvarētājs finišēja Ģērmanis, aiz sevis atstājot Buģi un Mesteru. Ivo Gabrāns priekšlaicīgi bija nodrošinājis uzvaru 2024. gada Folkreisa Vasaras kausā un pēdējā posmā nestartēja.

Folkreisa 4WD finālā jau no sākuma vadībā bija Ritvars Zobens, bet viņam cieši sekoja Mairis Antapsons. Aizraujošas apdzīšanas demonstrēja Kristaps Eglītis, bet finiša kalnā zaudēja savas pozīcijas, saņemot triecienus no abām pusēm - rezultātā nolauzts rats. Izstājās arī Edgars Tralla. Uzvaru svinēja Zobens, kam šis bija otrais panākums pēc kārtas, otrajā vietā Antapsons, trešais - Dzintars Filipsons, aiz strīpas atstājot Daini Žvaginu.

Folkreisa Juniori savā braucienā izretojās pa visu trasi, grūti bija pat izsekot, kurš pirmais, kurš pēdējais, daži dalībnieki tika apdzīti par apli. Pirmais finišēja Junioru kausa uzvarām bagātākais braucējs Lenards Patriks Lepsis, aiz viņa - Markuss Riņķis un Henriks Dovguško.

Krosa komisijas autokrosa kausa finālbrauciens tika apturēts pēc Emīla Misiņa kūleņa, notika pārbrauciens. Uz atkārtota starta Misiņš neizgāja, tāpat Gatis Štelmahers, kurš piedzīvojis tehnisku defektu. Aldis Joksts tika apdzīts par apli un beigās arī izstājās. Trasē kārtīgas rises - mašīnas lēkāja un mētājās pa trases trajektoriju. Pēdējā aplī līderim Mārtiņam Meļķim nolūza rats - visu dienu kā pārliecinošs līderis, bet tehnika pievīla. Uzvarēja Uģis Jirgensons, aiz viņa - Toms Freimanis un Edgars Graikste.

Čempionu krosā no astoņiem braucējiem uz starta stājās tikai pieci. Lai arī Kristaps Eglītis tika finālā, uz starta neizgāja. No sākuma vadībā aizbrauca Miks Gabrāns un arī pēc džokera saglabāja līderpozīciju, iegūstot ceļojošo kausu. Otrais finišēja Emīls Sirica, pirmo trijnieku noslēdza Jānis Logins.

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv