Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Vilkss savu karjeru turpinās IRC rallijā

Vilkss savu karjeru turpinās IRC rallijā
Ar šādu automašīnu šogad brauks Gajs Vilkss
Foto: www.rallybuzz.com

Divkārtējais Lielbritānijas rallija čempions un bijušais "Proton" komandas rallija braucējs Gajs Vilkss nākamgad brauks Intercontinental Rally Challenge (IRC) rallija čempionātā.

Atgādināsim, ka pagājušajā gadā Vilkss startēja Talsu rallijā, kurā sportists dzinēja problēmu dēļ palika septītais N4 klasē, bet desmitais absolūtajā kopvērtējumā. Pēc tam Vilkss savas gaitas turpināja IRC rallijā, taču oktobra sākumā Malaiziešu automobiļu ražotājs "Proton" pārtrauca sadarbību ar Vilksu un viņa vietā tika paņemts bijušais WRC rallija pilots Alisters Makrejs. Taču, pateicoties ''Skoda UK'' komandai, Vilkss tomēr startēja sezonas pēdējā IRC rallijā, kur pilota rīcībā bija ''Skoda Fabia S2000'' automašīna. Lai arī sākotnēji pilots kopvērtējumā palika otrais, vēlāk sacensību tiesneši diskvalificēja Skotijas IRC rallija uzvarētāju Krisu Mēki, jo viņa automašīna neatbilda tehniskajām prasībām. Par uzvarētāju tika pasludināts Vilkss.

Pēc rallija Lielbritānijas sportists teica, ka labprāt startētu IRC rallijā vairākos posmos, un nu tas arī notiks. Vilkss ar ''Skoda Fabia S2000'' automašīnu šogad brauks beļģu komandas ''Rene Georges Rally Sport'' sastāvā. Pirmais rallijs jau paredzēts janvāra vidū Montekarlo, kad arī oficiāli sāksies jaunā IRC rallija sezona. Tiek ziņots, ka Vilkss šogad varētu piedalīties septiņos IRC rallija posmos, kas tādejādi ļautu viņam cīnīties par uzvaru kopvērtējumā.

2009.gadā Vilkss IRC rallijā piedalījās septiņos posmos un kopā sakrāja 15 punktus, kas kopvērtējumā deva septīto vietu.

Izmantotie resursi:
autosport.com