Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

De Rojs pārspēj "KAMAZ`us"

Kārlis Evertovskis
Kārlis Evertovskis

De Rojs pārspēj "KAMAZ`us"
Žerards de Rojs
Foto: AFP

Dakāras ceturtajā posmā smago automašīnu konkurencē pirmo vietu izdevās izcīnīt nīderlandietim Žerardam de Rojam, kurš aiz sevis atstāja Čaginu, Kabirovu un Mardejevu. Identiska situācija arī kopvērtējumā.

Jau pašā sacīkstes sākumā de Rojs bija ātraks par Vladimiru Čaginu, pie 136 km atzīmes pārspējot viņu par 21 sekundi. Otrajā laika ņemšanas vietā Čagins bija pietuvojies līdz 15 sekundēm, toties ceļu līdz pirmajam kontrolpunktam visātrāk izdevās veikt Firdausam Kabirovam. De Rojs bija sekundi lēnāks, Mardejevs zaudēja vēl 14 sekundes, bet Čagins noslīdēja uz ceturto vietu, Kabirovam zaudējot teju vai divarpus minūtes.

Nākamajos 27 kilometros vadošie sportisti saglabāja šādu izkārtojumu, nedaudz izretojoties, taču pie 310 km atzīmes de Rojam jau izdevās atgūt vadību. Minūti lēnāk brauca Kabirovs, bet Čagins, kurš nu jau pārspēja Mardejeva rezultātu, bija par 2 minūtēm lēnāks nekā de Rojs. Sacīkstes turpinājumā Čagins pārspēja arī Kabirova rezultātu un 419 km laika ņemšanas vietā no de Roja atpalika pusotru minūti.

Kā pēc finiša pastāstīja de Rojs, Čagins, kurš startēja minūti ātrāk par viņu, trasē bija apstājies, kas ļāva viņu apsteigt, bet 50 kilometrus pirms posma finiša Čagins atkal apsteidza de Roju, kurš pēc tam viņam cieši sekojis. Čagins esot pielicis visus spēkus, lai uzrādītu pēc iespējas ātrāku laiku, ko darījis arī de Rojs. Abi braucēji esot no mašīnām izspieduši visu, posma gaitā pa reizei dabūdami arī noņemties ar plīsušām riepām. Tomēr finišā nedaudz labāku laiku uzrādīja de Rojs, no kura Čagins atpalika 46 sekundes. Gandrīz piecas minūtes no de Roja atpalika Kabirovs.

Neveiksmes atkal vajāja Hansu Steisiju, kurš intervijā pēc trešā posma pastāstīja, ka pirmajās trijās dienās viņam trīs reizes nācās apstāties tukšas riepas dēļ. Interesanti, ka tik pat bēdīga statistika esot sanākusi arī franču motobraucējam Sirilam Deprē. Šodienas posmu Steisijs uzsāka piektais, pirmajā laika ņemšanas vietā atzīmējoties ar trešo laiku un mazāk nekā minūti atpaliekot no de Roja.Otrajā laika ņemšanas vietā viņš atpalika par divām minūtēm un bija palaidis garām arī Kabirovu, bet jau pirmajā kontrolpunktā viņš līderim Kabirovam zaudēja vairāk nekā 26 minūtes un noslīdēja uz 22. pozīciju, kas liecina, ka nīderlandieti atkal piemeklējušas likstas. Par laimi sacīkstes turpinājums viņam padevās normāli un viņš finišēja 13. vietā.

Kopvērtējumā Čagins tagad ir apsteidzis Kabirovu un ieņem otro vietu. Kabirovs šobrīd ir trešais un, tāpat kā Čagins, vēl saglabā iespējas pacīnīties par uzvaru kopvērtējumā. Ceturtajā un piektajā vietā Ilgizars Mardejevs un Andrē de Azvedo. Martins van den Brinks, kurš vakar pēc gūtās sestās vietas pacēlās uz sesto vietu kopvērtējumā, šodien, diemžēl, uzrādīja sliktāko laiku, zaudējot de Roja trīs ar pusi stundas un kopvērtējumā noslīdot uz 20. vietu. Brīvo vietu sešiniekā ar šodien izcīnīto piekto vietu posmā nopelnījis vācietis Francs Ehters.

Dakāras rallijs. Smagie automobiļi. Situācija kopvērtejumā.

VietaNrEkipāžaValstsAutoLaiks
1.505DE ROOY/COLSOUL/VAN MELISNīderlande/BeļģijaGINAF15:16:41
2.501CHAGIN/SAVOSTIN/NIKOLAEVKrievijaKAMAZ+00:10:14
3.506KABIROV/BELYAEV/MOKEEVKrievijaKAMAZ+00:12:41
4.508MARDEEV/MIZYUKAEV /MARDEEVKrievijaKAMAZ+00:46:58
5.504DE AZEVEDO/JUSTO/MARTINECBrazīlija/ČehijaTATRA+01:10:44
6.507ECHTER/RUF/KLEINVācijaMAN+01:24:07

Izmantotie resursi:
dakar.com

     [+] [-]

, 2009-01-07 02:28, pirms 16 gadiem
Kur pazuda tas nīderlandietis, kas vinnēja pirmo posmu?

  +1 [+] [-]

, 2009-01-07 02:43, pirms 16 gadiem
Van Vlieta ekipāža trešajā posmā palika pēdējā vietā un zaudēja vairāk nekā piecas stundas. Kopvērtejumā noslīdēja uz 41. vietu. Šodien pazaudēja vēl vairāk par pusotru stundu un dabūja 30. vietu, bet kopvērtējumā ir 37. vietā.

     [+] [-]

, 2009-01-07 16:51, pirms 16 gadiem
Kamaz prot tikai uzķīlēt mašīnu Dakarai, bet diez vai tādēļ viņu mašīnas pērk vairāk..