Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Izmaiņas briest gan Polijas 1. spīdveja līgā, gan "Lokomotīvē"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Izmaiņas briest gan Polijas 1. spīdveja līgā, gan "Lokomotīvē"
Leonīds Paura
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Noslēgusies Polijas 1. un 2. spīdveja līgu klubu vadītāju sanāksme, kura norisinājās Daugavpilī. Sanāksmes laikā tika apspriesti svarīgi finansiālie jautājumi, kā arī tika spriests par 2011. gada sezonas kalendāru. Arvien skaidrāk sāk iezīmēties arī Daugavpils "Lokomotīves" nākamās sezonas sastāvs.

Daugavpilī nedēļas nogalē sapulcējās Polijas 1. un 2. spīdveja līgu klubu vadītāji, lai lemtu par šo līgu nākotni, kā arī lemtu par svarīgiem ar finansēm saistītiem jautājumiem. Galvenais, ko cenšas panākt klubu vadītāji - algu griestu ieviešana. Diemžēl, pagaidām, atrisināt šo jautājumu nav izdevies, taču decembra vidū tiek prognozēts, ka šis likums beidzot stāsies spēkā.

Tuvākajā laikā tiks lemts arī par ārzemju klubu iespējām startēt Polijas Ekstralīgā. Tagadējie noteikumi (katrā klubā jābūt vismaz trīs poļu braucējiem, tajā skaitā junioriem) nekādā veidā nestimulē ārzemju vienību raušanos uz pasaules labāko līgu. Ar šo problēmu šosezon saskārās arī mūsu Daugavpils "Lokomotīve", kura būtu gatava iegūt vietu Ekstralīgā, taču sezonas gaitā no šīs ieceres atteicās. Vērts piebilst, ka, sākot ar 2012. gadu, Ekstralīgā startēs 10 komandas, tādējādi nākamajā gadā vietu starp labākajām vienībām iegūs Polijas 1. spīdveja līgas divas labākās komandas, bet iespēja tikt Elitē būs arī trešās vietas ieguvējai. Ja Ekstralīgā tiks ieviesti tādi paši noteikumi kā 1. un 2. līgā, tas ir, ka ārzemju komandu rindās jābūt trīs vietējiem braucējiem nevis obligāti poļiem, Ekstralīga ieinteresētu arī Latvijas labāko klubu "Lokomotīvi".

Autora piebilde: Runājot par sastāva komplektāciju gaidāmajai sezonai, izskatās, ka 2011. gadā "Loko" rindās neredzēsim tās pēdējo gadu spožāko pārstāvi, kurš uz Daugavpili no tālās austrumu zemes atveda arī savu brāli, kā arī vēl vienu radinieku. Viņš tāpat kā brālis nākamo gadu aizvadīs kādā no poliski runājošās zemes labākajiem klubiem. Aizgājēju vietu ieņems kāds ļoti labi pazīstams poļu braucējs, kuru Daugavpilī šogad esam redzējuši vismaz trīs reizes.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-12-06 11:44, pirms 14 gadiem
A Mesins vinju vietā?nafig vinju-vinsh šogad neko neparādija..

     [+] [-]

, 2010-12-06 13:26, pirms 14 gadiem
Kā Jūs to nesaprotat, tie taču Poļi grib ar savu līgu mūs te visus iekarot!

     [+] [-]

, 2010-12-07 03:26, pirms 14 gadiem
Algu griesti 1. līgā? Cik tur būs, 500 Ls uz galviņas? A moš vispār lokauts būs nākamsezon?