Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Pirms atgriešanās Kandavā "Openkart" veic jaunas, eksperimentālas sacīkstes

Juris Grīns
Juris Grīns

Šonedēļ īres kartingu Attīstības līgas treniņsacīkšu piektajā posmā otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja viens no "Openkart" līderiem - Harijs Cīrulis.

Sacīkstēs, kurās piedalījās 20 dalībnieki, tika izmantots jauns un eksperimentāls formāts, kura elementi tika aizgūti no izturības sacīkstēm. Salīdzinoši īsa kvalifikācija un 25 minūšu gari finālbraucieni, kuru vidusdaļā starp desmito un piecpadsmito minūti, dalībnieki iebrauca boksu celiņā un pārkāpa uz citu kartingu.

Lai arī šādā veidā kartu nomaiņas procedūrai bija daudz nezināmo, sevišķi gadījumos, kad jāveic arī svaru maiņa, kopumā viss noritēja bez liekas aizķeršanās, visi braucēji visu saprata pareizi un ar organizatoru un trases darbinieku palīdzību maiņas noritēja raiti.

Harijs Cīrulis Attīstības līgas četru sezonu vēsturē kļuvis tikai par otro braucēju, kurš spējis uzvarēt divreiz pēc kārtas - vēl 2014. gada sākumā tas izdevās Ernestam Biteniekam.

Otrais pēc veiktiem 36 apļiem jeb 25 minūtēm šajā reizē finiša līniju šķērsoja Elvijs Švāģeris, pirmo reizi iegūdams kādu no "Openkart" medaļām, bet trešais šogad neveiksmju māktais pērnās sezonas Izaicinājuma kausa ieguvējs Jurijs Fedorenko. Piecu minūšu ilgajā kvalifikācijā labāko laiku uzrādīja Sergejs Glaņenko, bet viņam sekoja Cīrulis un Kristaps Ķilkuts.

Piektā posma rezultāti

VietaBraucējsRezultāts
1.Harijs Cīrulis36 apļi
2.Elvijs Švāģeris+0.102
3.Jurijs Fedorenko+3.692
4.Sergejs Glanenko+10.462
5.Daniils Verins+11.914
6.Toms Sakalausks+17.708
7.Kristaps Ķilkuts+18.328
8.Sandis Eislers+20.170
9.Kristaps Stibe+30.498
10.Artūrs Vīķis+32.204
11.Kristaps Grīnieks+1 aplis

Nākamās "Openkart" sacīkstes notiks jau nākamnedēļ - svētdien, 13.augustā, kad ar čempionāta desmito posmu notiks atgriešanās Kandavas kartodromā.