Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Izveidota SK Vecpils B600 kausa izcīņa

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Izveidota SK Vecpils B600 kausa izcīņa
Monta Beierbaha testē B600 bagiju
Foto: Gatis Krastiņš, eveautosports.lv

Sākot no 16. jūnija Vecpils sacīkstes B600 bagiju klases braucējiem būs iespēja aizvadīt trīs posmu seriālu – SK Vecpils kausa izcīņu. Seriāls apvienos visas trīs šovasar Vecpils autotrasē notiekošās sacīkstes – 16. jūnijā, 21. jūlijā un 11. augustā. Uz starta gaidīti B600 klases braucēji un viņu mašīnas, atbilstošas pērnā gada Latvijas čempionāta noteikumiem.

Līdz ar Latvijas čempionāta jauno noteikumu radīto klases dalībnieku krīzi tiek meklēti risinājumi nepazaudēt B600 klasi un tās dalībniekus. Ņemot vērā, ka B600 klasei Latvijas čempionāts šķiet beidzies nesācies (viens posms jau bez ieskaites, bet nekas neliecina par kvorumu, atbilstošu noteikumiem, uz pārējiem posmiem), Vecpils autotrase izveidojusi savu kausa izcīņu. Trīs sacīkšu norise būs pielāgota attiecīgā posma kopējam formātam. Ar Folkreisu un Krosa komisijas kausu kopā notiekošie posmi tiks aizvadīti pēc šo seriālu braucienu formulas (izloze, četras kvalifikācijas, fināls). Ar Latvijas čempionāta posmu kopā notiekošās sacīkstes – pēc LČ braucienu norises (laika kontrole, trīs kvalifikācijas, fināls).

Seriāla nolikuma projektā paredzēts, ka sacīkstes tiks aizvadītas mašīnām, sagatavotām pēc 2017. gada Latvijas autokrosa čempionāta tehniskajiem noteikumiem.

Seriāla rīkotāji jau veikuši vairāku braucēju aptauju, saņemot atbalstu un piekrišanu dalībai šādā ieskaitē. Šobrīd klasei ir svarīgi sevi apliecināt kā gatavu cīnīties jebkurā situācijā, lai būtu uzskatāmāka nepieciešamība spriest par B600 klases pastāvēšanu nākamajos gados.

Seriāla nolikums vēl tiek saskaņots, bet pirmā posma 16. jūnijā pieteikums jau atrodams Autocross.lv labajā malā. Dalības maksa sacīkstei (arī LČ posma laikā) – 50 eiro.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv