Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Norisināsies Šlēgelmilha rīkotas kartinga sacensības

Juris Grīns
Juris Grīns

Jau nākošnedēļ "Sporta kompleksā 333" norisināsies ikgadējās autosportista Haralda Šlēgelmilha organizētās LEMANS kartingu sacensības.

Šī gada sacīkstes, kuras norisināsies 12.jūlijā, būs unikālas ar divām būtiskām izmaiņām: šogad sacensībās tiks izmantoti pilnīgi jauni SODI markas kartingi, kas, atšķirībā no vecajiem kartingiem, ir par 5 sekundēm uz vienu apli ātrāki! Otra atšķirība ir distances garums, kas būs par 50 apļiem garāks, tādējādi kopējais distances garums būs 400 apļi, kas sacensību ilgumu izvērtīs aptuveni 7 stundu garumā!

LEMANS kartingu sacensības notiks jau septīto gadu un šis būs otrais gads, kad uz starta stāsies 18 komandas. Pagājušais gads parādīja, ka tik liels dalībnieku skaits padara sacensības ārkārtīgi interesantas, turklāt katra apļa garumā, kur pēc 350 apļiem pirmās trīs komandas joprojām bija vienā aplī un pirmo no otrās vietas finišā šķīra mazāk par vienu sekundi!

Sacensību atmosfēru šogad patīkamu radīs festivāls PLAYGROUND 2014, kura ietvaros noritēs arī LEMANS sacīkstes. Festivāls norisināsies pirmo reizi, kas kopumā apvienos 11 dažādus ekstrēmos sporta veidus un noslēgumā solām ballīti ar mūziķu uzstāšanos līdz pat rītausmai.

Atgādinām, ka LEMANS 400 ir amatieru izturības sacensības ar īres kartingiem. Katrā komandā drīkst piedalīties maksimāli 8 braucēji un distances laikā ir jāveic vismaz 16 obligātie "pitstop", jeb braucēju maiņas. Stratēģiju, kā komandas plāno gan maiņas, gan degvielas uzpildi - komandas plāno individuāli. Uzvarēs tā komanda, kura pirmā būs veikusi 400 apļu distanci! Sacensību nolikums un komandas pieteikums pieejams portālā "www.333.lv".

Izmantotie resursi:
Sporta Komplekss 333