Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Kartinga seriāla "XL Rīga Junior Cup" piektajā posmā uzvar Kristaps Tenis

Juris Grīns
Juris Grīns

Kartinga seriāla "XL Rīga Junior Cup" piektajā posmā uzvar Kristaps Tenis
Foto: Kartinga nams XL Riga

Īres kartingu seriāla "XL Rīga Junior Cup" piektajā posmā uzvaru izcīnījis Kristaps Tenis, bet tikmēr 7. janvārī plānotais sestais posms lielā sala dēļ ir pārcelts uz 14. janvāri.

Piektais posms gada nogalē pulcēja 29 dalībniekus un bija izšķirošs cīņā par to, kurš no diviem labākajiem junioriem uzvarēs Latvijas SWS Nacionālo ieskaiti 2023. gadā. Aizvadot, lielisku sacīksti to izdarīja Kristaps Tenis, bet Edgars Lielgalvis palika otrais.

Interesanti, ka abu braucēju starpā visās 19 junioru sacīkstēs, kas kopš 2022. gada notiek XL Rīga, uzvaras dalās teju uz pusēm - tagad 10:9 Kristapa labā. Iespaidīga abu braucēju dominance. Abiem braucējiem arī provizoriskas ceļazīmes uz SWS Pasaules finālu jūlija sākumā Genkā, Beļģijā.

Trešais un SWS punktos turpat blakus Kristapa vecākais brālis Oskars Ernests Tenis, kurš ir līderis XL Rīga Junior Cup kopvērtējumā.

Kidiem piektajā posmā uzvara Martinam Lapiņam, otrais Kārlis Bernsons, bet trešais Marko Vēveris.

Junioru Iesācēju konkurencē uzvaru izrāva Ģirts Sabulis, otrais nesen Joker Karting Challenge debiju piedzīvojušais Mārtiņš Dombrovskis, bet trešais Ralfs Jansons. Kidiem Iesācējiem ātrākais Oskars Lielgalvis, otrais Ernests Grebņickis, bet trešais Emīls Jānis Nusbaums.

Šajā posmā piedalījās piecas meitenes, visas junioru ieskaitē un ātrākā bija Patrīcija Sakoviča.

Sacensībās var piedalīties jebkurš, ja vien ir kaut neliela pieredze braukšanā ar īres kartingiem, vēlams, ka ir braukts arī XL Rīga kartinga nams trasē. Braucēji, kuri auguma parametru, vecuma vai meistarības līmeņa dēļ vēl pieaugušo kartus nevar izmantot, trasē dodas ar bērniem paredzētiem superdrošiem Sodi LR5 kartiem, kas ir lēnāki, bet ļauj attīstīt savas iemaņas.

Kopvērtējums: openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

Izmantotie resursi:
www.openkart.lv