Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Štolcermanis ļoti spraigās sacensībās Moncā izcīna trešo vietu

Juris Grīns
Juris Grīns

Štolcermanis ļoti spraigās sacensībās Moncā izcīna trešo vietu
Tomass Štolcermanis. Foto: ACI Sport

"Prema Racing" komandas pilots Tomass Štolcermanis leģendārajā Moncas trasē aizvadījis "Euro 4" debijas sezonas noslēdzošā, trešā posma pirmo braucienu, kas izvērsās ļoti spraigs un aizraujošs. Startējis no septītās rindas, latviešu pilots spēja aizcīnīties līdz pat trešajai vietai finišā.

Jau vēstījām, ka testi un treniņi notika slapjā trasē, bet šorīt kvalifikācijā trase bija sausa, taču bija ļoti vēss, kā arī vairāku incidentu dēļ tika izkārti sarkanie karogi. Šie apstākļi radīja visai haotiskas situācijas, daži arī nepaguva veikt izšķirošos apļus. Štolcermanis sasniedza 15. un 11. rezultātu.

Pirmo braucienu Štolcermanis uzsāka no 14. pozīcijas. Startā no vietas laikus neizkustējās viņam priekšā stāvošais pilots. Tomass noreaģēja labi un izvairījās no sadursmes. Pirmajā līkumā starp sportistiem, kas cīnījās par pozīcijām pirmajā pieciniekā, notika sadursme. Džanmarko Pradela ("US Racing") mašīna pat palēcās gaisā, pēc kā nācās izstāties. Arī citi braucēji aizbrauca atkāpšanās ceļā. Tikmēr tālāk aizmugurē pirmā apļa laikā notika cita sadursme, kam sekas bija ietriekšanā barjerā, līdz ar to trasē devās drošības auto.

Vadību bija noturējis Maksims Rēms ("US Racing"), kuram sekoja komandas biedri Džeks Bītons un Akšajs Bohra, bet Štolcermanis tobrīd bija pacēlies uz 11. pozīciju. Viņa konkurents cīņā par "Euro 4" debitantu titulu, komandas biedrs Kīns Nakamura-Berta startēja ceturtais, bet bija atkritis uz piekto pozīciju. Vēl pirms cīņu atsākšanās uz leju atkrita Enco Jehs ("R-ACE GP"), pēc kā latviešu pilots bija jau desmitais.

Zaļie karogi atkal noplīvoja ceturtajā aplī, pēc kā sākās ļoti spraigas cīņas pirmajā desmitniekā un arī zemāk. Lielisks restarts no ceturtās pozīcijas padevās Aleksam Pauvelam, kurš kļuva par līderi, bet pēc tam uz pirmo vietu pacēlās Bītons. Štolcermanis vienubrīd atkrita uz 11. pozīciju, bet tad atkal bija desmitais, pēc tam jau devītais. Cīņas bija tik spraigas, ka dažbrīd garajā taisnē viena otrai blakus brauca piecas mašīnas. Saslīdēja un aiz "Top 20" atkrita čempionāta līderis Fredijs Sleiters ("Prema Racing"), pēc tam grants joslā izslīdēja un palika pole position īpašnieks Rēms. Drošības mašīna pie darba tika likta otro reizi. Tobrīd līderim Bītonam sekoja Bohra un Nakamura-Berta.

Astotajā aplī drošības mašīna bija devusies malā. Līderis Bītons noīsināja pirmo līkumu, bet palika vadībā, kamēr no piektās pozīcijas līkuma vidū saslīdēja un apstājās Davide Larīni. Vienu no konkurentiem Štolcermanis apdzina un bija jau septītais, turklāt tobrīd nokļuva tieši aiz sava galvenā debitantu ieskaties sāncenša Nakamuras-Bertas, kurš savukārt bija zaudējis pozīcijas.

Cīņas turpinājās ļoti saspringtā gaisotnē, bet vadību pārņēma Pauvels, pēc tam jau Bohra, tad atkal Pauvels. Sākoties desmitajam aplim, Štolcermanis bija sestais, bet starta/finiša taisnē viņam izdevās uzņemt lielisku ātrumu un ar vienu piegājienu apdzīt vēl trīs konkurentus, nokļūstot jau trešajā vietā! Nakamura-Berta bija nolauzis priekšējo antispārnu, bet turpināja braukt devītajā vietā. Laika atskaites pēdējā minūtē trešo reizi trasē izbrauca drošības mašīna, kas nozīmēja, ka šādā secībā arī tika sasniegts finišs. Pauvels izcīnīja uzvaru, Bohram otrā un Štolcermanim trešā vieta, bet aiz viņiem palika Bītons un Dions Govda ("Prema Racing").

Tomasam šis ir otrais pjedestāls "Euro 4" čempionāta absolūtajā ieskaitē šosezon. Latviešu pilots šajā sacīkstē guvis otro vietu debitantu ieskaitē, kā arī kļuvis par līderi kopvērtējumā, atbīdot Nakamugu-Bertu uz otro vietu. Čempionāta kopējā ieskaitē Štolcermanis no piektās vietas pacēlies uz ceturto, taču visai daudz zaudē vadošajiem trim braucējiem.

Rīt priekšā divas svarīgas sacensības, kurās tiks noskaidroti abu ieskaites klašu čempioni. To sākums plkst. 9:40 un 16:40 pēc Latvijas laika. Tiešraidēs braucieni būs vērojami "Euro 4" čempionāta "Youtube" kanālā.

1. brauciens:

"Euro 4" kopvērtējums:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-10-05 17:54, vakar
Iespaidīgs sniegums no Štolcermana puses. Jā, haotiska sacīkste, kur virkne priekšā esošo pieļāva kļūdas, bet tas jau arī izšķir labākos no ne tik labajiem. Šādos apstākļos Tomass slīdēja cauri visiem kā lielmeistars.
Vienīgi nepatīk fakts, ka Tomasam patreiz acīm redzami nav kvalifikācijas tempa. Visu sezonu sacīkstēs izdodas būt vienam no ātrākajiem, bet ir grūti gūt lielākus panākumus, ja visu laiku ir jāstartē no 8-14 vietai.

     [+] [-]

, 2024-10-05 19:18, vakar
labs brauciens, labi izmantoja bardaku, un maz kļūdas pieļāva, kas rezultējās ar 3.vietu. Nebūtu drošības mašīna, tā kā pirmie divi cīnījās, tad 2 apļos varētu iesaistīties par uzvaru.
Lai rītdien augstvērtīgi rezultāti, teorētiski vēl var kļūt par čempionu.