Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvijas komanda piedalījusies vēsturisko kartingu šovā Itālijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas komanda piedalījusies vēsturisko kartingu šovā Itālijā
Foto: automobilismodepoca.it

Maija otrajā pusē Jesolo, Itālijā norisinājās ikgadējais vēsturisko kartingu šovs. Baltijas valstis šajā pasākumā pārstāvēja septiņi delegāti, bijušie kartingisti.

No Igaunijas bija ieradušies Urmass Pajumetss, kurš neoficiāli ir Baltijas komandas vadītājs. Viņš jau vairākus gadus piedalās šajā vēsturisko kartingu šovā un vienmēr aicina sev līdzi citus kartinga entuziastus. Vēl igauņu komandā bija Uelars Jeblakovs un Anti Kīvers. Latvijas krāsas pārstāvēja Andris Štāls, Dainis Ozoliņš, kā arī tēvs un dēls Valdi Brutāni (juniors un seniors). Vēl Baltijas komandas sastāvā iekļāvās Ukrainas pārstāvis Andrejs Mostovojs.

Pasākums sastāvēja no braucieniem trasē visu trīs dienu garumā. Kartingi bija sadalīti sešās kategorijās pēc ražošanas gadiem. Īpaša žūrija izvērtēja kartingu atbilstību oriģinālizpildījumam. Šis pasākums nav par to, kurš ātrāk veiks trases apli, bet tas, kurš visprecīzāk būs veicis restaurācijas darbus.

Baltijas komanda Eiropai atrādīja "padomijas" gados ražotos kartingus AKY, AK un KC ar "Čezeta" un "Minsk" motoriem. Igauņiem līdzi paņemts bija arī kartings no sešdesmitajiem ar "Estonia K5" šasiju un "Kovrovec" motoru - šis eksemplārs 2023. gadā saņēma pasākuma galveno balvu. Komandā bija arī "Formula-C" un "Formula Super A" kartingi.

Diemžēl šogad neviens eksponāts neguva žūrijas augstākos novērtējumus, bet atkal ir iegūti jauni draugi un paziņas visā pasaulē, no kuriem mācīties un varbūt arī meklēt kādu retu detaļu, lai varētu turpināt restaurācijas darbus pie kāda reta un sena kartinga.

Nākamā retro kartingu tikšanās Latvijā paredzēta 28. un 29. jūnijā Madonā, kur norisināsies bērnu un jauniešu kausa izcīņa, kas apvienota ar vēsturisko kartingu sacensībām.

Izmantotie resursi:
Sākums / Prokart - kartinga sacensību seriāls