Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Čempionu krosam gatavojas arī titulētais Arnis Odiņš

Juris Grīns
Juris Grīns

Čempionu krosam gatavojas arī titulētais Arnis Odiņš
Foto: Kalvis Zaļaiskalns

Trešdiena ir pēdējā pieteikumu diena nedēļas nogalē notiekošajam Folkreisa un Krosa komisijas kausa finālam, kā arī Čempionu krosam, kas norisināsies Brenguļu autotrasē. Dalībnieku sastāvs vēl pirms termiņa beigām ir aizraujošs!

Trešdienas pusdienlaikā – pusi diennakts pirms pieteikšanās noslēguma – sastāvi kopumā izauguši līdz 120 pieteikumiem, taču zināms, ka vēl būs vairāki pieteikumi, skaitam papildinoties visās ieskaitēs.

Folkreiss sarūpē vienu pārsteigumu pēc otra. Piemēram, Dāmu klasē 16 pieteikumi, kas, ja visas dalībnieces varēs iziet uz starta, būs jauns šīs ieskaites rekords. Arī kopējā ieskaitē interesanti – cīņām pieteikušies, piemēram, autokrosa Xtreme klases braucēji Artūrs Vecgailis, Elvijs Zaķītis un Jānis Baumanis.

Lielāko intrigu saglabā Čempionu krosa klase – autokrosa braucēji ar vienas ass automašīnām ar motora darba tilpumu līdz 2000 kub. cm (1600, 2000 Super, VAZ Klasika, daļa Open). Dalībnieku pašlaik nav grandiozi daudz skaita ziņā, toties uzvārdi jau šobrīd vareni: savā starpā tiksies iepriekšējo gadu 2000 Super klases duelanti Ivo Gabrāns un Ritvars Kārkliņš, startam gatavojas sacensību rīkotājs un bijušais Latvijas autokrosa un rallijkrosa čempions Arnis Odiņš, vairāki dažādu seriālu medaļnieki un godalgu pretendenti. Tiek gaidīts vēl pa kādam speciālistam.

Jāņem vērā, ka Brenguļu sacīkste notiks gan sestdien, gan svētdien. Abās dienās braucieni ar kopēju startu: sestdien pirmās divas kvalifikācijas sērijas (orientējoši 30 braucieni), svētdien atlikušās kvalifikācijas un finālu fāze. Šis jāredz!

Izmantotie resursi:
Autocross.lv