Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latviešu rallijkrosa braucējiem spēcīgi konkurenti Portugāles RX posmā

Latviešu rallijkrosa braucējiem spēcīgi konkurenti Portugāles RX posmā
Jānis Baumanis.
Foto: Rihards Baumanis

Pēc nepilnām divām nedēļām Portugālē startēs pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāts. SuperCar klasē, kurai Montalegrē būs tikai pasaules ieskaite, pieteikušies 23 dalībnieki, bet Eiropas Super 1600 klasē uz starta izies 33 braucēji.

Vēl bez pieteiktajiem, iepriekš zināmajiem regulārajiem 17 pasaules čempionāta dalībniekiem, pieteikuma sarakstā nākuši klāt vēl seši braucēji. Peugeot Hansen Academy, kā prognozēts, pieteica Davī Žannē un arī Kevinu Hansenu. Jāņa Baumaņa un Timura Timerzjanova Team Austria komandai ar trešo mašīnu Portugālē brauks Makss Puhers. Savā māju posmā ar ''Ford Focus'' uz starta stāsies pieredzējušais portugālis Žoakims Santušs, bet atgriezīsies cīņās arī polis Bohdans Ludviščaks. Kā privātbraucējs cīņu turpinās arī viens no Eiropas čempionāta ieskaites vadošajiem braucējiem francūzis Žans Baptiste Dibūrs.

Atgādināsim, ka šogad SuperCar klasē klasē uz starta izies ļoti spēcīgi un zināmi autosportisti - Peters Solbergs, Kens Bloks, Sebastjans Lēbs, Timijs Hansens un citi. Prieks, ka šo braucēju vidū būs arī divi latvieši - Reinis Nitišs un Jānis Baumanis.

Super 1600 klasē pirmajā posmā izies 33 dalībnieki, kas ir jauns šīs klases rekords. Artim Baumanim konkurentos ļoti spēcīgs sastāvs – gan Jāņa pērnā gada čempiontitula dalītāji, gan vairāki jauni braucēji, kuri visi alkst sevi pierādīt.

SuperVar pieteikumi: media.rallycrossrx.com
Super 1600 klases pieteikumi: media.rallycrossrx.com

Izmantotie resursi:
autocross.lv
FIA World Rallycross Championship