Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Jauniešu ''Toyota Yaris'' ieskaitē būs straujš dalībnieku kāpums

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Jauniešu ''Toyota Yaris'' ieskaitē būs straujš dalībnieku kāpums
Foto: Deniss Podnebess photo

Šomēnes ar Folkreisa un Krosa komisijas kausa sacīksti 30. aprīlī Smiltenē startēs Latvijas vasaras autokrosa, rallijkrosa un Folkreisa sezona. Gaidāmajam pusgadam jau ir zināmi daži nosacījumi: vairāk posmu, interesanti formāti un nu jau šķiet, ka arī vairāk dalībnieku.

Kā vēsta autocross.lv, tad jauniešu ''Toyota Yaris'' ieskaitē šogad varētu būt straujš dalībnieku kāpums.

Atgādinām, ka šajā ieskaitē var startēt jaunieši vecumā no 10 līdz 14 gadiem. Respektīvi, gluži kā autokrosa ''Junior Xtreme'' bagiji, rallijkrosā šī ieskaite aizpilda vecuma periodu starp Mini bagijiem un lielajām čempionāta klasēm. Yaris klasei ir izstrādāti un publicēti tehniskie noteikumi, būvniecība norisinās pilnā sparā. Pērn šajā ieskaitē startēja pirmie četri braucēji, atsevišķos posmos vairāk dalībnieku. Šogad ievērojams dalībnieku skaita pieaugums.

Klasei plāno pievienoties vairāki Igaunijas braucēji. Piemēram, Linarda Jasona pērnā gada uzvarētājauto devies Igaunijas virzienā. Jasona komanda gatavo jaunu auto. Tāpat vicelīdera Klāva Žvagina auto devies pie jauna braucēja, kurš rāpjas uz rallijkrosu pēc pieredzes kartingā, un arī Klāvam pašam top jauns auto. Pērnās sezonas trešās vietas ieguvējam Tomam Bumbieram pievienosies vēl vismaz viens šīs nometnes braucējs, bet pāris mašīnas tuvojas arī no lietuviešu puses, dienvidnieku varētu būt pat vairāk par diviem. Arī Aigara Tīdmaņa AIX Motorsport sagatavota vēl viena mašīna Yaris klasei. Latvijas rallijkrosa virzītājs Jānis Bergs prognozē: “Pēc maniem aprēķiniem šķiet, ka Yaris klasē varētu būt ap 12, 14 automašīnām, kas ir megalieliski!”

Straujā interese par šo, un arī pieminēto autokrosa Junior Xtreme (arī būs pamatīgs pieaugums) apliecina, ka krosa sporta veidu hierarhijā bija akūti nepieciešams aizlāpīt sportistu vecuma pārrāvumu starp Mini bagijiem un pārējām mūsu disciplīnu klasēm. Kad tas izdarīts, rezultāti – dalībnieku skaits – ir galvu reibinoši, jo pāris gadu laikā jauniešu klases būs sarūpējušas praktiski pilnu starta laukumu, varbūt pat divus.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv