Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Arī "Nissan" raugās DTM virzienā

Arī "Nissan" raugās DTM virzienā
Foto: forums.forzamotorsport.net

Šodien kļuvis zināms, ka japāņu auto ražotājs ''Nissan'' tuvākajā laikā varētu paziņot par pievienošanos "Vācijas salonautomobiļu čempionātam" (DTM).

Šobrīd DTM brauc tikai divi autoražotāji – "Mercedes" un "Audi", kas pārstāv Vāciju. Aprīļa beigās jau ziņojām, ka vēl viens vācu auto ražotājs "BMW" arī pēc 20 gadu prombūtnes nolēmis atgriezties DTM seriālā. Visticamāk, tas varētu notikt 2012. gadā.

Taču šodien "Nissan" kompānijas viceprezidents Karloss Tavares paziņoja, ka japāņu auto ražotājam nākotnē ir dažas interesantas idejas. Nesen kompānijas pārstāvji tikās ar DTM sacensību rīkotājiem ITR, pēc kā varēja noprast, ka 2012. gadā DTM varētu pievienoties arī "Nissan" komanda.

"Mums bija tikšanās ar ITR pārstāvjiem, taču šobrīd nekāds lēmums vēl nav pieņemts,'' saka Tavares. "DTM ir interesants no vairākiem aspektiem, no kuriem pats galvenais – skatītāju apmeklētība." Sarunas laikā Tavares arī lika noprast, ka "Nissan" prioritāte joprojām ir ''FIA GT1'' un Japānā notiekošās "Super GT Series" sacīkstes, taču tajā pat laikā viņš vēlreiz atzina, ka kompānijai būtu interesanti piedalīties arī citās sacīkstēs.

Jāatzīmē, ka ITR nolēmis vērsties pie "Super GT Series" un "Grand-Am" organizatoriem, lai varētu vienoties par vienādiem tehniskajiem noteikumiem, kas noteikti atvieglotu iespēju arī citām komandām startēt DTM.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...