Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Pols di Resta uzvar arī trešo posmu pēc kārtas un kļūst par līderi

Pols di Resta uzvar arī trešo posmu pēc kārtas un kļūst par līderi
Pols di Resta
Foto: www.dtm.com

Savu trešo uzvaru pēc kārtas vakar Vācijas salonautomobiļu čempionāta (DTM) posmā, kurš norisinājās Hokenheimas trasē, izcīnīja Pols di Resta, kurš arī kļuvis par šī brīža DTM kopvērtējuma līderi.

Pārliecinoši ātrākais kvalifikācijas braucienos bija ''Audi'' pārstāvis Timo Šeiders, kurš par pussekundi apsteidza citu ''Audi'' braucēju Maiku Rokenfelleru. Tikai piekto ātrāko rezultātu uzrādīja di Resta. Starts šoreiz neveiksmīgs bija vairākiem pilotiem, jo jau ceturtajā līkumā sacīkstes beidzās uzreiz četriem sportistiem (viņu vidū bija arī Ralfs Šūmahers). Tāpat šajā sadursmē cieta šī brīža kopvērtējuma otrais labākais pilots Bruno Spenglers, taču viņš spēja turpināt sacīkstes. 20. aplī Spenglera automašīnai radās tehnisks defekts un pilots bija spiests doties boksos, taču nedaudz vēlāk viņš tomēr bija spiests izstāties.

Kad līderi devās boksos pēc jaunām riepām, di Resta turpināja riņķot ar vecajām riepām. Risks attaisnojās, jo pilots ar šīm nolietotām riepām uzrādīja ļoti labus apļa laikus. Pēc boksa apmeklējuma sportists saglabāja pirmo pozīciju un beigās izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Otrais palika Timo Šeiders, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena pirmo reizi šajā sezonā kāpa Rokenfellers.

Līdz sezonas beigām atlikuši vairs tikai divi posmi. Līderis šobrīd ir di Resta, kurš jau ir uzvarējis pēdējās trīs sacīkstēs pēc kārtas. Otrais ir Spenglers, bet trešais Gerijs Pafets, kurš vakar palika ceturtais.

Hokenheimas posma rezultāti

VietaPilotsMašīnaLaiks
1.Paul di RestaMercedes1:07.27.578
2.Timo ScheiderAudi+ 10.532
3.Mike RockenfellerAudi+ 14.702
4.Gary PaffettMercedes+ 19.541
5.Martin TomczykAudi+ 20.006
6.Oliver JarvisAudi+ 20.337
7.Susie StoddartMercedes+ 20.946
8.Jamie GreenMercedes+ 21.276
9.Maro EngelMercedes+ 1 aplis

Izstājās

PilotsMašīnaApļu skaits:
Bruno SpenglerMercedes23 apļi
Alexandre PrematAudi14 apļi
Mattias EkstromAudi7 apļi
David CoulthardMercedes1 aplis
Cong Fu ChengMercedes1 aplis
Ralf SchumacherMercedes0 apļi
Miguel MolinaAudi0 apļi
Katherine LeggeAudi0 apļi
Markus WinkelhockAudi0 apļi

Kopvērtējums

VietaPilotsPunkti
1.Di Resta63
2.Spengler60
3.Paffett49 10
4.Scheider37
5.Ekström34

Izmantotie resursi:
dtm.com