Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Africa Eco Race" rallijreidā Latviju pārstāvēs Stefano Kjusi

Juris Grīns
Juris Grīns

"Africa Eco Race" rallijreidā Latviju pārstāvēs Stefano Kjusi
Stefano Kjusi. Foto: Alessio Corradini

No šodienas, 2. janvāra līdz 14. janvārim divu nedēļu garumā 15. reizi norisināsies rallijreida sacensības "Africa Eco Race". Jau 30. janvārī tika dots ceremoniālais starts Monako, šodien pirmais ātrumposms Marokā, bet finišs tiks sasniegts Senegālas galvaspilsētā Dakarā.

Sacensībās motociklu klasē piedalīsies vairākas jaunas un prestižas komandas: “Aprilia”, “Ducati”, “Harley-Davidson”, “Honda”, “Porsche” un “Yamaha”, kopā ar ierastajām “KTM” un “Husqvarna” komandām. Startēs tādi braucēji kā Alesandro Boturi, Pols Tarress, Huans Pedrero, Džakopo Cerutti, Gotjē Polins un daudzi citi.

Arī šajā posmā Latviju un LaMSF pārstāvēs Latvijā dzīvojošais itālis Stefano Kjusi, kurš brauks ar savu "Husqvarna FE 501 Rally Evo 6" (numurs 107) motociklu, ar kuru viņš jau 2016. gadā izcīnīja pirmo vietu un 2022. gadā otro vietu 450+ klasē.

"Šī ir mana ceturtā dalība "Africa Eco Race", un vēl joprojām man ir "tauriņi" vēderā, domājot, cik grūti būs sacensties 6000 kilometrus bezceļos, pasaulē skaistākajā un grūtākajā tuksnesī, Sahārā. Mēs šķērsosim piecas valstis, vidēji braucot sešas, septiņas stundas un 500-600 km dienā. Fiziski es esmu gatavs, izturība un navigācija būs "atslēga", lai sasniegtu Dakaru. Šogad es sacentīšos bez jebkāda tehniskā atbalsta "Motul Xtreme" klasē. Tās būs papildu pūles, kas vakarus padarīs vēl grūtākus. Citi piloti var atpūsties, bet "Xtreme" klases dalībniekiem būs jāremontē savus motociklus pašiem, bez jebkāda atbalsta. Bet tāda ir šī "spēle". Ar lepnumu pārstāvēšu LaMSF un, par godu Latvijai, mana motocikla krāsas atkal būs Latvijas valsts karoga krāsās," tā Stefano Kjusi.

Dalībnieku saraksts motociklu kategorijā: https://www.africarace.com/sites/de...
Dalībnieku saraksts automobiļu kategorijā: https://www.africarace.com/sites/de...

Izmantotie resursi:
lamsf.lv