Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Vilnēvs 50 gadu vecumā beidzot izcīna pirmo NASCAR uzvaru

Juris Grīns
Juris Grīns

Vilnēvs 50 gadu vecumā beidzot izcīna pirmo NASCAR uzvaru
Žaks Vilnēvs. Foto: euronascar.com

1997. gada F1 pasaules čempions Žaks Vilnēvs savam panākumu klāstam ir pievienojis uzvaras NASCAR kategorijā, jo nedēļas nogalē Itālijā viņam divreiz izdevās izcīnīt pirmo vietu "Whelen Euro Series" čempionātā.

Vilnēvs NASCAR "Whelen Euro Series" seriālā startē trešo sezonu, līdz šim viņš bija finišējis otrais un trešais, bet uzvaras nebija izcīnījis. Vallelungas trasē, kur notika šīs sezonas pēdējie divi posmi, viņš to paveica abās PRP klases sacīkstēs.

"Beidzot tas ir noticis," pēc pirmās uzvaras teica Vilnēvs. "Tas nāca ļoti ilgi. Mašīna sacīkstēs bija laba un man pamatīgi bija jācīnās par pirmo vietu. Vēl treniņbraucienos klājās grūti, bet kvalifikācijā mašīna bija kļuvusi apbrīnojami laba."

Lai gan "Whelen Euro Series" ievērojami atšķiras no amerikāņu sacīkstēm, vispirms jau tādēļ, ka notiek Eiropas trasēs un cīņas nerisinās ovālos, šo čempionātu sankcionē NASCAR. Savulaik Vilnēvs laimi izmēģināja arī ASV un četros posmos startējis arī vadošajā līgā "Sprint Cup Series", taču tur viņa augstākais rezultāts bija 21. vieta. Tikmēr trīs reizes viņš finišējis trešajā vietā "Xfinity Series", kas ir otrais spēcīgākais NASCAR čempionāts - tur no 2008. līdz 2012. gadam Vilnēvs aizvadīja deviņas sacīkstes.

Tikmēr par 2021. gada sezonas NASCAR "Whelen Euro Series" čempionu kļuva holandietis Loriss Hecemanss, kurš to paveicis jau otro reizi. 24 gadu vecumā viņš kļuvis par jaunāko divkārtējo šī seriāla čempionu (šī čempionātam bija 13. sezona). Nākamgad Hecemanss plāno aizvadīt visus NASCAR "Sprint Cup Series" posmus, kas nenotiks ovālos, bet tiklīdz saņems atļauju startēt ovālu trasēs, plāno startēt arī tajās.

Pa to laiku NASCAR "Sprint Cup" series ietvaros svētdien Amerikā, Martinsvilas trasē tika aizvadīts priekšpēdējais posms, kurā uzvarēja Alekss Bovmens. Pēc nedēļas Fīniksā risināsies finālposms, kurā par titulu sacentīsies Kails Larsons, Čeiss Eliots, Martins Truekss juniors un Denijs Hemlins.

Izmantotie resursi:
euronascar.com