Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Štolcermanim sestā vieta un uzvara debitantu ieskaitē pirmajā F4 braucienā

Juris Grīns
Juris Grīns

Štolcermanim sestā vieta un uzvara debitantu ieskaitē pirmajā F4 braucienā
Tomass Štolcermanis. Foto: Italian F4

Imolas trasē noslēdzies Itālijas F4 čempionāta otrā posma pirmais brauciens, Tomasam Štolcermanim no "Prema Racing" komandas izcīnot sesto vietu, bet debitantu vērtējumā sasniedzot uzvaru.

Latviešu pilots sacensības uzsāka no piektās pozīcijas, ko sākotnēji noturēja. Tikmēr tālāk aizmugurē notika vairākas sadursmes, kā rezultātā izstājās seši braucēji, tostarp "Prema" komandas pilots Kīns Nakamura-Berta. Trasē devās drošības mašīna.

Restartā Štolcermanim uzbruka aizmugurē braucošais Džeks Bītons, tomēr apdzīt Tomasu neizdevās. Spraigajā cīņā iesaistījās arī tobrīd septītajā pozīcijā esošais Štolcermaņa komandas biedrs Alekss Pauvels, bet sabojāja priekšējo antispārnu un bija spiests braukt boksos. Jāatgādina, ka pirmajā posmā Misano trasē Pauvels visos braucienos guva otro vietu.

Drīz vien notika vēl viena avārija un trasē jau otro reizi izbrauca drošības auto. Šoreiz restartā Bītonam izdevās uzveikt Štolcermani un atbīdīt latvieti uz sesto vietu.

Tuvu aizmugurē Tomasam atradās Gustavs Jonsons, taču vēlāk pieļāva kļūdu un palaida garām Maksimu Rēmu. Turpinājumā pirmais sešinieks aizmuka no sekotājiem, bet sacensību beigu daļā Štolcermanis brauca cieši aiz Bītona, lai gan uzbrukt nemēģināja.

Štolcermanis finišu sasniedza sestais, kas pagaidām ir viņa karjeras augstākais rezultāts Itālijas "Formulā 4". Tāpat viņam izdevies uzvarēt debitantu ieskaitē, kur otro vietu izcīnīja Rēms, bet trešo - Emanuele Olivjeri.

No pole position startēja Hiju Jamakoši, sākotnēji noturot līderpozīciju. Pirmajā restartā viņš zaudēja pirmo vietu Fredijam Sleiteram, kurš līdz ar to guvis uzvaras visos šīs sezonas braucienos. "Prema" pilotam pēdējos apļos Jamakoši sekoja cieši aizmugurē, taču apdzīšanas mēģinājumi nesekoja. Trešo vietu izcīnīja Akšajs Bohra, aiz kura finišēja Dions Govda, Bītons un Štolcermanis.

Sezonas kopvērtējumā Tomass Štolcermanis tagad pacēlies uz desmito vietu.

Pirmais brauciens:

     [+] [-]

, 2024-06-02 15:51, pirms 4 mēnešiem
Frediju Sleiteru diskvalificēja no brauciena rezultātiem, Tomass tātad 5.vietā