Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Brenguļu posmu norise apstiprināta, riepu lēmums sarežģīts

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Brenguļu posmu norise apstiprināta, riepu lēmums sarežģīts
Foto: autocross.lv

Ceturtdiena ir diena, kurā, atbilstoši nolikumam, sacensību rīkotājiem jāpaziņo par scenārijiem Brenguļu autotrases Nakts autokrosā. Rīkotāji apstiprina – sacīkste notiks. Vairāk problēmu ir attiecībā uz izmantojamajām riepām autokrosa klasei.

Brenguļu autotrases rīkotāji pamatā vēlas krosa klasi redzēt ar radžu riepām, tam tiek gatavota trase un citas nianses. Taču trases segums un atkusnis diktē savus noteikumus.

Arnis Odiņš skaidro: “Ceturtdienas +2 grādi nebija vajadzīgi. Turklāt piektdien sola +1, kas var turpināt izmērcēt segumu. Šobrīd trase ir atbilstoša radžu riepām, taču uz robežas, līdz ar to piektdiena būs ļoti izšķiroša. Savukārt piektdienas vakarā tiek solīti -3 grādi, un liekas, tikai šīs prognozes piepildīšanās vai nepiepildīšanās var izšķirt riepu jautājumu. Ja sals, laistīsim trasi. Tāpēc šodienas lēmums ir: gatavojam radžu riepas, taču ar piebildi, ka sestdienas rītā šis lēmums var tikt mainīts. Tas faktiski nozīmē gatavošanos abiem scenārijiem, un gala lēmums būs zināms tikai sacensību dienā. Apzinos, ka sportistiem skaidrāka situācija no šīs informācijas nekļūst, taču arī mēs esam tādā pašā situācijā. Ja kaut kas būs zināms ātrāk, protams, ziņosim!”

Atgādināsim, ka trešdien, noslēdzoties oficiālajam pieteikšanās termiņam, noskaidrots, ka sestdienas Nakts krosā Brenguļu autotrasē folkreisā startam gatavojas 26 dalībnieki, bet krosā lielisks 14 dalībnieku sastāvs. Lada klasē tikai divi pieteikumi, taču rīkotāji joprojām gaida pārējos braucējus!

Izmantotie resursi:
Autocross.lv