Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:455, Did:0, useCase: 3

"Druva Dynamite" desmito reizi triumfē Latvijas čempionātā lakrosā un beidz pastāvēt

Ints Megnis
Ints Megnis

"Druva Dynamite" desmito reizi triumfē Latvijas čempionātā lakrosā un beidz pastāvēt
"Druve Dynamite" lakrosisisti

Par Latvijas čempionvienību lakrosā vīriešiem jau desmito reizi kļuvusi "Druva Dynamite" komanda, kam šis vēsturiskais tituls kļuvis par noslēdzošo.

26.maijā Druvas stadionā norisinājās sezonas pēdējais sabraukums, kurā notika spēkošanās par trešo vietu kopvērtējumā, jo "Druva Dynamite” un "Archer Lacrosse" komandas jau iepriekš bija nodrošinājušas, attiecīgi, pirmo un otro vietu, kamēr "Riga Griffins" un "Mītava" lakrosisti bija gatavi cīņai par bronzas medaļām.

Klātienes cīņa gan izpalika, jo dienas pirmajā spēlē "Riga Griffins" tikās ar "Archer Lacrosse". Grifiniem derēja tikai uzvara pamatlaikā un tad bija jācer, ka "Mītava" neiegūs punktus pret mājiniekiem. Neskatoties uz vairāku spēlētāju trūkumu, grifini netaisījās piekāpties un uz laukuma aizritēja līdzīga cīņa. "Riga Griffins" izmantoja pretinieku kļūdas aizsardzībā un sava vārtsarga lielisko spēli, lai turētu līdzi pretiniekam, ne reizi neļaujot tam iegūt lielāku pārsvaru par 2 vārtiem. 15 sekundes līdz spēles beigām, zaudējot ar vienu vārtu starpību, rīdzinieki aktīvi pacīnījās aiz pretinieku vārtiem, izmantoja to kļūdu piespēlē un līdz ar beigu signālu izlīdzināja spēles rezultāti – 13:13. Papildlaikam spēka gan nepietika un "Archer Lacrosse" guva sešus bezatbildes vārtus un uzvarēja spēlē ar 19:13.

Līdz ar to pirms otrās spēles "Mītavas" sportisti jau bija izcīnījuši bronzas godalgas. Šajā duelī "Mītava" tikās ar "Druva Dynamite", turklāt tā bija pēdējā spēle mājinieku komandai Latvijas čempionātā. Druvas sportisti par godu atvadu spēlei bija uzaicinājuši tās sastāvā spēlēt visus spēlētājus, kas reiz pārstāvējuši klubu vietējos un ārzemju turnīros. Spēles sākums iesākās nervozi, jo viesi no Jelgavas netaisījās piekāpties čempioniem un vairāk kā pusi no spēles laika atradās vadībā. Otrajā puslaikā Druvas spēlētāji savu uzlaboja metienu precizitāti, un, labi spēlējot vārtsargam, pārņēma vadību savās rokās. Puslaika beigās jelgavnieki vairākas reizes kļūdījās piespēlēs un neizmantoja vairākumu, ļaujot visā spēlē uzvarēt "Druva Dynamite" lakrosistiem ar rezultātu 12:7, kuri šajā sezonā palika nepārspēti visās aizvadītajās spēlēs.

Beidzoties Latvijas čempionātam, spēlētāji aktīvi piedalīsies Latvijas izlases treniņos. Latvijas izlase gatavojas pasaules čempionātam, kas no 11.-21.jūlijam norisināsies Izraēlā. Tajā piedalīsies 48 valstu izlases un Latvijas sportisti cer uz iekļūšanu labāko 15 komandu pulkā.

Tikmēr jau trešdienas vakarā Bauskas ielu 88, kur atrodas Rīgas Jauno tehniķu centrs, "Lady Lacrosse Latvia" un "Riga Griffins" spēlētājas cīnīsies Latvijas sieviešu čempionāta pavasara posmā.

Izmantotie resursi:
„Druva Dynamite” uzvar un izcīna 10.titulu,...

     [+] [-]

, 2018-05-30 21:02, pirms 6 gadiem
Laikam jau katram sporta veidam, pat visdīvainākajam, Latvijā ir savs valsts čempionāts un arī čempions... Pat desmitkārtējs.