Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:455, Did:0, useCase: 3

Latvijas lakrosa izlase sīvā cīņā zaudē Velsai un spēlēs par 17. vietu pasaulē

Rolands Eliņš

Latvijas lakrosa izlase sīvā cīņā zaudē Velsai un spēlēs par 17. vietu pasaulē
Foto: Latva Lacrosse

Pēc divām uzvarām pār zviedriem un norvēģiem trešdien ļoti līdzīgā spēlē Latvijas lakrosa izlase pasaules čempionātā piedzīvoja zaudējumu pret Velsas valstsvienību – 9:10. Līdz ar to Latvijas izlase zaudējusi iespējas pacelties augstāk par 17. vietu kopvērtējumā un nākamo maču aizvadīs pret Grieķiju.

Abas komandas spēli iesāka agresīvi un ilgu laiku komandas nespēja atklāt rezultātu. Tas mainījās 10.minūtē, kad precīzi bija velsieši. Divas minūtes vēlāk Velsa rezultātu dubultoja, izmantojot precīzu piespēli mūsu vārtu priekšā. Turpinājumā atkal aktīvi uzbruka latvieši un to izdevās pārvērst rezultātā. Divas minūtes pēc ielaistajiem vārtiem precīzs bija Andris Doktors, bet vēl 2 minūtes vēlāk, pēc Kristofera Zariņa piespēles, vārtus guva Īlajs Lasda. Ceturtdaļas noslēgumā neizšķirts – 2:2.

Otrajā ceturtdaļā aktīvāki bija velsieši, kas kontrolēja bumbu un spēles gaitu. Jau otrajā ceturtdaļas minūtē Velsa izvirzījās vadībā, bet piecas minūtes vēlāk pārsvaru dubultoja.Velsieši izmantoja latviešu aizsardzības zonā, bet pašiem uzbrukumā neveicās. Pēdējos divus vārtus puslaikā arī guva Velsa, spēlējot vairākumā. Pēc pirmā puslaika – 6:2Velsas labā.

Otrajā puslaikā turpinājās sīva spēkošanās un savu ofensīvu pirmajiem izdevās izmantot velsiešiem – otrās ceturtdaļas iedvesmoti tie guva vēl vienus vārtus. Bet tad arī latviešiem veicās uzbrukumā un tika sākta pakaļdzīšanās. Vispirms precīzs bija Zariņš, bet vēlāk vēl 2 vārtus pievienoja Meisons Gormans. Ceturtdaļas beigās atkal izcēlās Lasda, un rezultāta tablo pēc trīs ceturtdaļām vēstīja 6:7 par labu Velsai.

Pēdējās ceturtdaļas sākumā velsieši atjaunoja 2 vārtu pārsvaru, bet mazāk kā minūti vēlāk pārsvaru līdz minimumam atkal samazināja Gormans. Abas komandas apmainījās vārtu guvumiem vēl reizi, mūsējiem izcēlās Doktors un Gormans, izlīdzinot rezultātu uz tablo – 9:9. Pēc iemetiena, aktīvi spēlējot aizsardzībā, tiesneši piešķīra Latvijai diskutablu noraidījumu un Velsa to izmantoja. Sestais spēlētājs jau bija atgriezies laukumā, kad ar asu piespēli bumba tika nogādāta otrā laukuma pusē, kur velsietis jau bija gatavs un raidīja to vārtu tuvajā stūrī. Pēc asas cīņas iemetienā tika iegūta bumba un taktiski pieprasīts minūtes pārtraukums. Tomēr laika bija par maz, lai rezultātu izlīdzinātu – piedzīvots zaudējums ar rezultātu 9:10 un turpināta cīņa par 17.vietu turnīra tabulā.

Rezultatīvākais Latvijas komandā bija Meisons Gormans, kurš guva 4 vārtus, ar pēdējiem izlīdzinot spēles rezultātu. Spēlē vēl izcēlās Andris Doktors un Īlajs Lasda (abiem 2+0) un Kristofers Zariņš (1+0).

Nākamā spēle Latvijas izlasei paredzēta ceturtdien, plkst.21:00, kad tā tiksies ar Grieķiju, ar kuru tikās jau grupu turnīrā, kad tika gūta uzvara papildlaikā.

Spēļu rezultāti un jaunumi pieejami šeit: 2018 FIL WORLD LACROSSE CHAMPIONSHIP

Informāciju sagatavoja:
Kristaps Lācis
Greencarrier Freight Services Latvia
Latvia Lacrosse