Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:455, Did:0, useCase: 3

Sieviešu lakrosa izlase ar uzvaru pār Šveici noslēdz EČ grupu turnīru

Rolands Eliņš

Sieviešu lakrosa izlase ar uzvaru pār Šveici noslēdz EČ grupu turnīru
Publicitātes foto

Sestdien, 20. jūlijā, Netānijā, Izraēlā Latvijas lakrosa izlase ar rezultātu 9:8 papildlaikā uzvarēja Šveices izlasi un ar šo uzvaru nodrošināja 3. vietu Eiropas čempionāta B apakšgrupā.

Latvijas izlase Eiropas čempionātu uzsāka ar uzvaru pār Itāliju ar rezultātu 10:7, kam sekoja zaudējums Nīderlandei 5:12, kā arī spraigā cīņā ar rezultātu 7:9, piekāpās Norvēģijas izlasei. Svētdiena Latvijas izlasei ir brīva, taču jau pirmdien sāksies izslēgšanas spēles, kur Latvijas izlase tiksies ar Zviedrijas-Spānijas spēles uzvarētāju (C apakšgrupas 4. vieta).

B apakšgrupas pēdējā spēlē pret Šveices izlasi Latvijas izlases rindās rezultātu atklāja Laura Liepiņa, tam sekoja Eiženijas Matiļevičas gūtie vārti, kas ļāva pirmo ceturtdaļu Latvijas izlasei noslēgt esot vadībā ar rezultātu 2:1. Otrā trešdaļa bija visveiksmīgākā Latvijas izlasei un tika aizvadīta ar rezultātu 3:0 Latvijas izlases labā. Ar lielisku sniegumu šajā ceturtdaļā izcēlās izlases vārtsargs Līga Vilks, kura atvairīja visus otrajā trešdaļā izdarītos metienus. Kā arī komandu vadībā ar rezultātu 5:1 izvirzīja Valērija Druzjaka, Ieva Opoļska un Rachel Lasda. Trešā ceturtdaļa tika aizvadīta ar neizšķirtu rezultātu 2:2, kur Latvijas izlases rindās divas reizes izcēlās Estere Urbančika un noturēja Latvijas izlases pārākumu pār Šveices izlasi. Savukārt, noslēdzošo ceturtdaļu Latvijas izlase zaudēja ar rezultātu 1:5, vienīgos vārtos guva Valērija Druzjaka, kura izvirzīja Latvijas izlasi vadībā (8:7), taču noslēdzošajās spēles minūtēs Šveices izlase atspēlējās, kā rezultātā panāca, ka spēles uzvarētājs būs jānoskaidro papildlaikā.

Papildlaiks tika spēlēts līdz pirmajiem gūtajiem vārtiem, kur Šveices izlase ieguva iemetienu un devās uzbrukumā, bet dramatiskā cīņā Latvijas izlasi ar atsargātu metienu un lielisku spēli ārpus vārtiem izglāba otrs izlases vārtsargs – 16 gadīgā Linda Nutere, kura ļāva izlasei pāriet uzbrukumā un uzvaras vārtus gūt komandas kapteinei Valērijai Druzjakai.

Šveice : Latvija 8:9 (1:2, 0:3, 2:2, 5:1, 0:1):
Valērija Druzjaka 3+1, Estere Urbančika 2, Reičela Lasda 1, Laura Liepiņa 1, Ieva Opoļska 1, Eiženija Matiļeviča 1.

Čempionātā komandas ir sadalītas 3 apakšgrupās. Latvija spēlē B grupā kopā ar Itāliju, Nīderlandi, Norvēģiju un Šveici. Top 6 valstis pēc 2015. gada Eiropas čempionāta rezultātiem spēlē A grupā, kamēr pārējās tika ielozētas B un C grupās. B un C apakšgrupu 1. un 2. vietu ieguvējām būs iespēja cīnīties par tikšanu no 1. līdz 8. vietai, spēlējot izslēgšanas spēles pret top 6 izlasēm (A grupa). Latvijas izlase čempionātā turpinās cīņu par 9. vietu.

Latvijas komandas sastāvs: Laura Baltmane, Krista Brīdiņa, Elīna Cēbura, Valērija Druzjaka (C), Zane Jaundžeikare, Nensija Kalniņa, Rebeka Koroļonoka, Rachel lasda, Laura Liepiņa, Eiženija Matiļeviča, Linda Nutere, Ieva Opoļska (C), Agrita Ose, Nicole Petrovskis, Elīna Ruperte, Esterte Urbančika, Ieva Vilka (C), Līga Vilka.
Komandu vada galvenā trenere Grečena Lasda, treneres palīgi Takers Holanders, Reičela Lasda, fizioterapeite Inga Seņkāne.

Eiropas čempionātā būs iespēja kvalificēties 2021. gada Pasaules čempionātam (Pasaules kausam).

Spēlēm būs iespēja sekot līdz tiešraidē vietnē 2019 Women's European Lacrosse Championship un Olimpiskajā kanālā https://www.olympicchannel.com/even...
Spēļu grafiks un statistika: Schedule – 2019 Women's European...

Informācija un foto no Latvijas izlases gaitām būs pieejami komandas sociālajos medijos: facebook.com www.istagram.com/lat_wlax

Eiropas čempionāts 2019
2019. gada Eiropas čempionāts lakrosā sievietēm no 15. līdz 25. jūlijam Netanijā, Izraēlā. Čempionātā startēs 16 spēcīgākās Eiropas komandas. Latvijas izlases augstākais sasniegums ir 8. vieta 2015. gada Eiropas čempionātā, kas norisinājās Čehijā.

Informāciju sagatavoja
Ieva Opoļska un Laura Liepiņa