Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Portāla lietotāju vērtējums: kurš deva lielāko enerģiju pret ASV?

Emils Ozerinskis

Portāla lietotāju vērtējums: kurš deva lielāko enerģiju pret ASV?
Martins Laviņš. Foto: Guntis Lazdāns

Pērnā pavasara bronzas izlases pēdās šajā pasaules hokeja čempionātā Latvijas izlase, kurai iztrūka virkne atslēgas spēlētāju, šogad no grupu turnīra fāzes izkļūt nespēja, paliekot uzreiz aiz ceturtdaļfināla svītras. Pēc septiņām aizvadītām spēlēm Harija Vītoliņa trenētajai komandai turnīrs ir noslēdzies, bet portāla Sportacentrs.com lasītāji atdevuši savas balsis par Latvijas komandas sniegumu pret ASV izlasi.

Ļoti daudz darba pret ASV miljonāriem vārtos bija Latvijas izlases vārtsargam Kristeram Gudļevskim, kurš atvairīja 37 pretinieku izdarītos metienus. Tomēr kopumā sešas reizes ripa ielidoja Latvijas vārtsarga cietoksnī, vienai no tām tiekot anulētai pēc trenera izaicinājuma. Gudļevskis statistikā ierakstījās arī ar vārtsargiem ne tik raksturīgu ierakstu - rezultatīvu piespēli. Portāla lasītāji Gudi novērtēja ar atzīmi 8,2.

No laukuma spēlētājiem par labāko balsojumā tika atzīts šopavasar pasaules čempionāta debiju piedzīvojušais Eduards Tralmaks. Pret Vāciju viņam tika atņemts vārtu guvums trenera izaicinājuma dēļ, bet pret amerikāņiem labās malas uzbrucējs nopelnīja ripu par savu pirmo pasaules čempionāta vārtu guvumu. Otrs rezultativitātes punkts Tralmakam nāca pēc sekmīgas piespēles un noslidošanas gar vārtsarga redzamības zonu, ļaujot latviešiem gūt arī spēles pirmos vārtus. Kopumā Sportacentrs.com apmeklētāji Tralmaka sniegumu novērtēja ar 7,9 ballēm.

Ar efektīgu metienu vārtu augšējā stūrī pēc Tralmaka piespēles izcēlās Renārs Krastenbergs. No Jelgavas nākošais hokejists tādējādi izcēlās ar savu vienīgo rezultativitātes punktu čempionātā, taču paveica to ar hailaita cienīgu metienu. Krastenbergs, kurš čempionāta gaitā tika izrotēts pa dažādām maiņām, pēdējos mačus sākot arī pirmajā virknējumā, pret ASV izlasi sakrāja 7,4 baļļu vērtējumu.

Kaspars Daugaviņš ar rezultatīvu piespēli piedalījās Latvijas izlases trešo vārtu guvumā, kas 15 minūtes pirms pamatlaika beigām deva sarkanbaltsarkanajiem izredzes cīņai par uzvaru. Ar šo rezultatīvo piespēli izlases kapteinis guva savu septīto punktus, tādējādi čempionātā kopsummā tiekot pie rezultativitātes punkta vidēji spēlē. Izlases vispieredzējušākais spēlētājs šo pavasara spēļu ciklu noslēdza ar atzīmi 7,2 balles.

Atzīmju tabulā uzreiz aiz pieredzējušākā spēlētāja nāca Latvijas izlases mazpieredzējušakais spēlētājs. Savā otrajā spēlē pasaules čempionātā Martins Laviņš tika pie rezultativitātes punkta un atstāja enerģiska spēlētāja iespaidu, nebaidoties arī izkauties ar ASV hokejistiem. Laviņam pie lielāka spēles laika sanāca tikt Haralda Egles savainojuma dēļ. Ilggadējā Latvijas hokeja izlases aizsarga Rodrigo Laviņa dēls savu iespēju lika lietā, kļūstot par tikai vienu no pieciem valstsvienības spēlētājiem, kas skatītāju balsojumā spēja tikt līdz septītniekam.

Tuvākajās dienās mūsu portāla slejās tiks publicēts arī balsojumu apkopojums, kas ļaus izmērīt skatītāju viedokli par Latvijas valstsvienības spēlētāju veikumu Ostravā.

Latvijas hokejistu atzīmes pret ASV

HokejistsVērt.HokejistsVērt.
Kristers Gudļevskis8.2Oskars Batņa6.3
Eduards Tralmaks7.9Kārlis Čukste6.3
Renārs Krastenbergs7.4Fēlikss Gavars6.1
Kaspars Daugaviņš7.2Kristaps Zīle6.1
Martins Laviņš7.0Mārtiņš Dzierkals6.1
Rodrigo Ābols6.9Raivis Ansons5.6
Dans Ločmelis6.7Roberts Bukarts5.5
Ralfs Freibergs6.7Markuss Komuls5.4
Roberts Mamčics6.5Rihards Bukarts5.4
Jānis Jaks6.5Miks Indrašis5.3
Oskars Cibuļskis6.5

Balsojumu rezultāti

pret Polijupret Francijupret Kazahstānupret Vāciju
pret Zviedrijupret Slovākijupret ASV

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA

     [+] [-]

, 2024-05-22 15:19, pirms 3 nedēļām
Šķiet, ka jau pērn rakstīju, ka balsojumā vajag pievienot arī treneri!

     [+] [-]

, 2024-05-22 16:46, pirms 3 nedēļām
Kāds var paskaidrot kāpēc lielajā vairākumā, kad bijām 5 pret 3, pusotru minūti laukumā bija nevis Daugaviņš un Ābols, bet Bukarts un Indrašis, kas šajā čempī neko nebija parādījuši?

  +1 [+] [-]

, 2024-05-22 17:12, pirms 3 nedēļām
es arī biju pārsteigts, cik Indrašis bija neredzams šajā čempionātā

     [+] [-]

, 2024-05-22 19:14, pirms 3 nedēļām
.............. rakstīja: es arī biju pārsteigts, cik Indrašis bija neredzams šajā čempionātā
Jā, nekāds. Bet atbrauca/atlidoja. Bukiji totāli nekādi. Manas domas, ka Harim jāsaka paldies.

     [+] [-]

, 2024-05-23 14:07, pirms 3 nedēļām
Ralfam Freibergam 10 par pēcspēles komentāru sabiedriskajam mēdijam

     [+] [-]

, 2024-05-23 14:36, pirms 3 nedēļām
.............. rakstīja: es arī biju pārsteigts, cik Indrašis bija neredzams šajā čempionātā
Skatīties nemāki. Ne mazākās jēgas no dīvānpirdēju aptaujām.